AUTO – SEDIŠTA ZA 100 NOVOROĐENIH SOMBORSKIH BEBA U 2022.GODINI

Share

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa predsednikom Saveta, gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, uručili su roditeljima prvih 100 beba koje su rođene u 2022. godini poklon sedišta za vožnju dece automobilom.

Gradonačelnik se zahvalio roditeljima što su se odazvali na ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju i ovom prilikom najavio je aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja koje će se organizovati u narednom periodu.

– Raspisali smo konkurs za još 120 auto-sedišta za sve bebe rođene u 2021. i 2022. godini, a koje nisu bile među prvih 100, tako da će i oni imati priliku da prijavom na sajtu grada dobiju jedno ovakvo auto-sedište. Ono što nas očekuje u narednom periodu, od aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja, svakako je i konkurs za podelu sedišta za bicikle, koji očekujemo krajem maja ili početkom juna, a od ove godine uveli smo i jednu novinu, a to će biti subvencije za kupovinu bicikala, tako da će svi naši sugrađani moći da učestvuju na konkursu. Takođe, ovaj konkurs očekujemo negde početkom juna, tako da apelujem na sve naše sugrađane da se prijave i iskoriste ovu mogućnost koju nudi Savet za bezbednost saobraćaja – rekao je gradonačelnik Ratković istakavši da se sve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja finansiraju od kazni nesavesnih vozača.

Leave A Reply