KRUŠČIĆ DOBIO PRVU GRUPU CELODNEVNOG BORAVKA U VRTIĆU “VRTULjAK“

Share

Najmlađi žitelji sela Kruščić, uzrasta od četiri i pet godina, po prvi krenuli u vrtić koji je potpuno adaptiran, renoviran i prilagođen za maštanje, igranje i spoznaju novih znanja.

Direktorica Predškolske ustanove “Bambi“ Snežana Bulatović izjavila je da su inicijativu za ovaj veliki korak sproveli roditelji, ali da je ključan i jako važan saradnik u čitavom projektu bila lokalna samouprava na čelu sa Damjanom Miljanićem, koji je pokazao podršku i razumevanje te je po prvi put u istoriji ovog vrtića adaptiran i otvoren prostor za mešovitu grupu celodnevnog boravka. Trenutno je u ovu grupu upisano 22 dece, a kako je najavila direktorica od septembra se planira da ovo bude prostor za celodnevni boravak mešovite grupe uzrasta dece od dve do pet godina, a da poludnevni boravak ostaje namenjen pripremnom predškolskom uzrastu.

Kada su u pitanju predškolske i obrazovne ustanove cilj je da se poveća kvalitet usluge ali i sami uslovi, te i da lokalna samouprava bude prisutna u svim naseljenim mestima, istakao je Miljanić.

 

Leave A Reply