Sombor: NAKON DVE GODINE PONOVO SE TRČALO SOMBORSKIM ULICAMA

Share

Četvdeset i drugi Somborski Intersport polumaraton, posle dve godine pauze, u punom sjaju vratio se na somborske ulice. Najstarija ulična trka u Somboru okupila je oko 800 takmičara, među kojima je bilo oko 200 Somboraca. Trčale su se tri discipline, polumaraton na 21 km, trka na sedam km i štafeta tri puta sedam kilometara, a pored toga, organizovana je i trka za najmlađe.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je takođe uzeo učešće u trci na sedam kilometara. Gradonačelnik je poželeo svim učesnicima puno sreće i da uživaju u trci, istakavši da su se organizatori pobrinuli da ovogodišnja staza prolazi kroz centralne gradske ulice.

U muškoj konkurenciji trke na sedm kilometara najbrži je bio Vladimir Danko iz Novog Sada, drugo mesto zauzeo je Nikola Boca iz Sombora, a treće Nikola Milosavljević iz Lebana. U ženskoj konkurenciji trke na sedam kilometara prvo mesto osvojila je Tijana Kabić iz Sombora, drugo mesto Damjana Perenčević iz Kljajićeva, a treće Natalija Šešlija iz Novog Sada.

U polumaratonskoj trci prvo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Velimir Bojević iz Beograda, drugo mesto pripalo je Milošu Đurđeviću iz Beograda, a trećeplasirani bio je Ivan Miškeljin, takođe iz Beograda. U ženskoj konkurenciji trke na 21km do cilja je prva stigla Nora Trklja Boca iz Beograda, drugo mesto osvojila je Marija Vraić iz Zagreba, a treće mesto pripalo je Mini Kosanović iz Inđije.

U konkurenciji muških štafeta prvo mesto pripalo je ekipi ARK „Tron Palić“, drugo mesto ekipi „Bojanini tigrovi“, a treće ekipi „Pivska štafeta“. Među timovima ženskih štafeta najbrže su bile takmičarke štafete „Soko“, na drugom mestu je bila ekipa „Tweety girls“, a treća je bila ekipa BRC „Razvigor“. U mešovitim štafetama prvo mesto zauzela je ekipa Škole trčanja Subotica, drugo mesto ekipa „Burt 1“, a treće štafeta „Valensije“.

42. Somborski Intersport polumaraton organizovao je ARK „Somaraton“ u generalnom partnerstvu sa Intersport Srbija , uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, javnih komunalnih preduzeća, Crvenog krsta Sombor, Policijske uprave Sombor, kao i privatnih preduzeća i sponzora.

Leave A Reply