Slatki dani u srcu Bačke uspešno organizovani

Share

Crvenka je po peti put opravdala legendu najslađeg mesta svečanim otvaranjem manifestacije „Slatki dani u srcu Bačke“. Ova tradicionalna i više nego spektakularna manifestacija promoviše lokalnu nestereotipnost kroz sport, kulturu, tradicionalne igre i pesme, ali i kroz zabavni program posvećen svim generacijama.

Još pre početka, mnogobrojni građani okupili su se kako posetili štandove Jafe, šećerane Crvenka, lokalnih proizvođača slatkiša, nakita i ručnih radova. Pored ovih izlagača, jedan od štandova bio je štand Ekonomsko-trgovinske škole na koje su učenice izlagale proizvode i delicije koje peku učenici ove škole. Takođe na štandu su zainteresovani mogli da se informišu o smerovima jedne od najpopularnijih i najopremljenijih škola u okolini. Najmlađi su mogli da se zabave na ringišpilima, trambolinama i vrteškama koji su bili postavljeni nedaleko od glavne bine.

Mažoretkinje su, uz pratnju bubnjarske grupe Mistik maestralnim defileom pozdravile mnogobrojne posetioce i svojim performansom zasenile prisutne. Nakon pravog festivalskog defilea usledio je program namenjen najmlađima- upoznavanje sa maskotama popularnih crtanih junaka, priredbe koje su pripremili mališani iz vrtića, muzičkih sekcija, škole i folklornih sekcija.

Kroz najslađu ulicu prošetali su se tik tokeri Vaj Vaj i Branko Jovanović, koji su među tinejdžerima uneli neverovatnu euforiju.

Poslepodevni sati bili su u znaku nastupa bendova “Dve gitare bas i glas“ i “Vojvođanskog bluz benda“ koji su nastupili na Sweet stage-u.

Na glavnoj bini nastupala je neprikosnovena Marija Šerifović. Više od dva sata pevačica koja slovi za jedan od najboljih vokala u našem regionu oduševljavala je publiku svojom emocijom i izvdebom. Posetioci gotovo svih generacija pevali su sa Marijom Šerifović, nakon koje je nastupila Tina Ivanović. Ovaj nastup, pun energije i dobre zabave pratili su mnogobrojni posetioci, koji su kasno u noć napustili najslađu ulicu u okrugu puni vedrine, utisaka i pozitivne energije.

Drugi dan Slatkih dana u srcu Bačke počeo je sportski. Na delu su bile rukometne legende, veterani Rukometnog kluba Crvenka kojima su u prijateljskom odmeravanju snaga protivnici bili veterani Kikinde. Naravno, nije izostalo ni takozvano „treće poluvreme“, zajedničko druženje rukometnih legendi u restoranu „Renome“ uz dogovor da ovakva druženja prerastu u tradiciju. Na tzv. slatkoj bini juče su nastupi bendovi “Roy when you walk“, “Dinamika bend“ i čuvena “Griva“.

Jedna od najvećih zvezda Balkana, nadaleko čuvena Dragana Mirković okupila je preko 20.000 posetilaca ispred glavne bine “Slatkih dana u srcu Bačke. Do kasnih sati svi posetioci pevali su u glas hitove koji su obeležili čitav jedan vremenski period, igrali i veselili se uz ovu balkansku zvezdu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim toplinom i harizmom kojom je zračila.

Spektakl koji je probio sve granice i zacrtanog i očekivanog, peti po redu festifal “Slatki dani u srcu Bačke“ završio se kako je i dosledno, vatrometom. Upravo to je i sama manifestacija, vatromet dobre zabave, sporta, muzike i pozitivnih ljudi koji su se skupili u Crvenki. Organizatori- Opština Kula, Turistička organizacija opštine Kula ,kao i mnogobrojni pokrovitelji, su više nego ispunili očekivanja i posetiocima poklonili doživljaj o kojem se priča.

 

izvor: kula.rs

 

Leave A Reply