Sportske igre mladih održane i u Kuli

Share

Kula je imala priliku da bude domaćin jednoj impozantnoj sportskoj omladinskoj manifestaciji. Naime, Sportske igre mladih zvanično su otvorene paljenjem plamena prijateljstva u dvorištu Osnovnu školu „Isa Bajić“. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je prvi put u Kuli. Jako je važno da se oseti pozitivna energije, a nje itekako ima kod ove dece. Mislim da svi zajedno imamo jedan pravi cilj, a to je stvaranje nekih novih generacija koje će se baviti sportom. Kula je sredina gde se poštuju različitosti, a Sportske igre mladih to stavljaju u prvi plan. Na kraju, u avgustu se dešava velika međunarodna završnica, gde deca iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine odlaze na zajedničko letovanje, gde se bave sportom i gde se druže, a mnogi od njih ostanu i nadalje u kontaktu“.

Jedan od najzaslužnijih što je ovaj sportski karavan došao u Kulu jeste Miodrag Gogić, istaknuti sportski radnik i fudbalski sudija sa internacionalnim iskustvom. Gogić je istakao da igre itekako pozicioniraju Kulu na sportskoj mapi Srbije.

– Kada je o ideji igara reč, ideja je da se svi ti neki antagonizmi zaborave i da deca budu nosioci nekih pozitivnih dešavanja, bez obzira ko je pobednik, a ko je pobeđeni.Ovo je veliki događaj za našu lokalnu sredinu, jer su naša deca dobila dragocenu priliku da budu deo jednog zbilja velikog sportskog spektakla – istakao je Gogić.

Sportske igre mladih su regionalnog karaktera i osnovni cilj nije samo razvijanje takmičarskog duha, već i duha tolerancije i fer pleja među decom. Ideja igara rasla je iz godine u godinu i one su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona. Sportovi koji su bili zastupljeni u okviru takmičenja su: mali fudbal, rukomet, ulična košarka, odbojka, između dve vatre, tenis, stoni tenis, trčanje na 60 metara, šah i odbojka na pesku. Deca iz kulske opštine imala su priliku da pokažu svoje sposobnosti i afinitete kada je sport u pitanju i da budu deo najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi.

Leave A Reply