Obaveštenje građanima o uvidu u jedinstveni birački spisak povodom izbora za članove Saveta mesne zajednice Ruski Кrstur

Share

Povodom izbora za članove Saveta mesne zajednice Ruski Кrstur, koji su raspisani za 3.jula, obaveštavaju se građani Mesne zajednice Ruski Кrstur da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska koji se vodi za teritoriju Mesne zajednice Ruski Кrstur, radi provere da li su upisani u birački spisak i da zahtevaju donošenje rešenja kojim se zasniva promena u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka).

Uvid u deo biračkog spiska može se izvršiti do zaključenja biračkog spiska, 17.juna godine u 24,00 časa, neposredno svakog radnog dana od 7 do 15 časova u zgradi Opštine Кula, ul. Lenjinova br.11 kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (https://upit.birackispisak.gov.rs/) unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Do zaključenja biračkog spiska građani mogu od Opštinske uprave Кula zahtevati donošenje rešenja kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka) a od zaključenja biračkog spiska, sve do 72 časa pre dana izbora (do 29.06.2022. godine u 24,00 časa), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donosi rešenja kojima se zasniva promena u biračkom spisku, na osnovu zahteva građana neposredno podnetih Ministarstvu ili putem Opštinske uprave.

Leave A Reply