Počeli radovi na izgradnji dovodnika vode Brzdan – Kolut

Share

U Bezdanu su počeli radovi na izgradnji dovodnika vode od Bezdana ka Kolutu, kojim će se rešiti pitanje vodosnabdevanja naseljenog mesta Kolut. Početku radova prisustvovao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić i direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov.

– Sami radovi će se izvoditi na dužini od oko četiri kilometra. Ono što bih naglasio, da u narednom periodu završavamo i buster stanicu u Staparu, čime će stanovnici Stapara i naseljenog mesta Doroslovo dobiti vodu, a u ovoj godini očekujemo i početak radova na izgradnji dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću. Takođe i ovaj projekat će se realizovati u naredne dve godine, tako da pored stanovnika Koluta i stanovnici Stanišića će u narednoj godini dobiti pijaću vodu – istakao je Ratković.

Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Bezdan. Vrednost investicije iznosi 42 miliona dinara, a završetak radova očekuje se krajem maja 2023. godine.

Leave A Reply