Karatisti Mrdak i Đisalov vicešampioni Balkana, Krnajac pozvan na Evropski Šampionat

Share

U Beogradu je održan Balkanski šampionat za decu na kom je nastupilo čak 11 takmičara iz Karate kluba „Hajduk“iz Kule. Na šampionatu je nastupilo ukupno 1.300 takmičara iz devet zemalja i to: Grčke, Rumunije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Albanije i Srbije.

Takmičari iz Kule su ostvarili fenomenalne rezultate osvojivši dve srebrne medalje. Osvajači medalja su Miljan Mrdak (pioniri 2012.godište, 35 kg) i Marko Đisalov (pioniri 2012. godište, 30 kg).

Ovo predstavlja izuzetan uspeh za klub jer se radi o najjačem međunarodnom prvenstvu koje postoji za mlađe uzraste gde je konkurencija na najvišem mogućen nivou jer sve države daju po četiri najkvalitetnija takmičara u svakoj kategoriji. Miljan i Marko poslednjih godinu dana beleže vrhunske rezultate na svim takmičenjima i pokazuju konstantni rast forme pa je ovaj uspeh samo logičan epilog tog trenda.

Pored ovih rezultata, u klub je stigao i poziv selektora reprezentacije za Mihajla Krnajaca (kadeti,57kg) za Evropski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore koji će se održati od 17. do 19. juna u Pragu.

Leave A Reply