Ulaganje u sportsku infrastrukturu u opštini Apatin se nastavlja

Share

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara. Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

– Ulaganje u sportsku infrastukturu veoma je značajno zato što brojni svetski i evropski asovi poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića i braće Milinković Savić potiču iz Vojvodine, i mi bi kao društvo trebalo da im vratimo dug i stvorimo mnogo bolje uslove da svetu podarimo nove sportske šampione. Ulaganjem u ovu oblast imaćemo mnogo bolje rezultate, zdraviju decu, zadovoljnije navijače i još veći broj sportista poznatih u svetu koji će doprineti afirmaciji sporta i ugledu Srbije – rekao je tom prilikom Mirović.

Na ovaj konkurs su aplicirale i dve škole sa teritorije Opštine Apatin, a direktorica Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Apatin Sanja Šijan je potpisala ugovor vredan 10 miliona dinara, čime će parket u hali Rade Ratko Vejin biti u potpunosti zamenjen novim.

– Veoma sam ponosna i drago mi je da ćemo ovim sredstvima obezbediti bolje uslove za rad kako nastavnog osoblja i dece u našoj školi, tako i svih onih koji halu koriste za različite sportske aktivnosti – rekla je Sanja Šijan.

Na istom konkursu, Gimnaziji i stručnoj školi „Nikola Tesla“ Apatin odobren je projekat nabavke opreme za prevenciju i edukaciju dece sa posebnim potrebama.

Leave A Reply