Prvaci Osnovne škole „Petefi brigada“ po prvi put seli u školske klupe

Share

Školska zvona će se oglasiti u četvrtak i time će i zvanično početi nova školska godina. Danas su po prvi put u svoje učionice ušli učenici prvog razreda kulske Osnovne škole „Petefi brigada“. Ovim povodom upriličen je svečani prijem kojem su osim rukovodstva škole, đaka i roditelja prisustvovali i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić i zamenik predsednika Opštine Karolj Valka.

Đacima prvacima su dobrodošlicu i srećan početak školovanja poželeli direktor škole Čaba Požar i predsednik Opštine, poželevši im uspešan početak školovanja uz želje i nadu da će uživati u novom razdoblju života sa učiteljicama, a kasnije i sa nastavnicima i profesorima koji će brinuti o njima. Svim učenicima iz je opština Kula obezbedila školski pribor i udžbenike. Nakon programa dobrodošlice koje organizovalo nastavničko osoblje, a izveli su ga stariji učenici predsednik Opštine istakao je značaj obrazovanja i školovanja.

– Kao i u prethodnim godinama i ove godine ću se truditi da sa svojim saradnicima obiđem sve škole u opštini i da poželimo dobrodošlicu đacima prvacima. Posebno mi je drago što smo danas ovde, jer ovo je osnovna škola koju sam i ja završio. Pored tople dobrodošlice i lepih reči spremili smo prvacima i neophodan školski pribor, a od ove godine svi učenici prvog razreda dobiće i komplet udžbenika. Ovaj potez je zapravo jedan gest kojim smo želeli da roditeljima prvaka olakšamo novi početak – izjavio je Miljanić.

Miljanić je dodao da je tokom čitave godine imao prilike da razgovara sa učenicima, koji su se u nekoj sferi istakli, dodavši da se uvek se trudi da istakne značaj obrazovanja i školovanja, koje je u 21. veku u Srbiji i svetu jedina prava ulaznica za bolji i uspešniji život.

Po rečima Bojane Dević, rukovodioca Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula školsku 2022/2023 godinu u opštini Kula upisalo je ukupno 326 učenika prvog razreda koji će u narednim danima zauzeti svoje mesto u školskim klupama.

 

izvor: kula.rs

Leave A Reply