Izveštaj sa sednica Gradskog veća u Somboru

Share

Gradsko veće grada Sombora 2.septembra je održalo 114. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 19 tačaka. Između ostalog, članovi Gradskog veća usvojili su Rešenje o imenovanju komisije za dodelu priznanja „Avram Mrazović“ prosvetnim radnicima iz ustanova obrazovanja sa teritorije Grada Sombora. Grad Sombor i ove godine dodeliće priznanja vaspitačima, učiteljima i profesorima, a o tome ko će biti dobitnici nagrada odlučivaće osmočlana komisija.

Prihvaćen je predlog za okončanje aktivnosti u vezi sa izgradnjom zalivnog polja „Stapar“, nakon čega će se pristupiti izradi projekta za građevinsku dozvolu za izgradnju zalivnog polja. Gradsko veće odobrilo je raspisivanje Javnog poziva za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije na projektu „Kuće za bolju budućnost“. U okviru projekta zbrinuće se 10 porodica iz ranjivih društvenih grupa: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i deca koja napuštaju sistem socijalnog staranja. Zahvaljujući ovom projektu njima će biti obezbeđeni novi domovi, a za sve članove ovih porodica, koji su stariji od 15 godina, biće omogućeno da pohađaju kurseve zanata, bezbednosti na radu, kao i obuke iz ostvarivanja prava na socijalnu, zdravstvenu i drugu zaštitu. Partneri na projektu su Grad Sombor, Centar za socijalni rad Sombor, Savez romskih NVO Zapadno-bačkog okruga i NVO „Ženska alternativa“ Sombor, koji su učestvovali na programu „Podrška Evropske Unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji realizuje Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Na 114. sednici Gradsko veće je prihvatilo izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Sombor za period od 1.1. do 30.6.2022. godine.

Većnici su prihvatili i izveštaje o radu javnih komunalnih preduzeća „Energana“, „Zelenilo“, „Vodovod“, „Vodokanal“, „Prostor“, „Čistoća“ i „Parking servis Sombor“ za 2021. godinu, kao i predlog Plana razvoja Grada Sombora za period od 2022. do 2028. godine, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Gradsko veće prihvatilo je i Završni izveštaj Turističke organizacije grada Sombora o manifestaciji „Somborsko leto 2022. godine“ u okviru koje je organizovan niz aktivnosti među kojima su „Somborski kotlić“, koncert Miroslava Ilića i „Ulica starih zanata“.

 

izvor: sombor.rs

Leave A Reply