Zajednički projekti NALED-a i Sombora

Share

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i njegovi stručni saradnici sastali su se sa šefom Odeljenja za odnose sa privredom Nemačke ambasade Kristijanom Šilingom i predstavnicima NALED-a, GIZ-a, Telegroup-a i Sekopak-a.

Povod za sastanak bio je zajednički rad na realizaciji projekata prikupljanja staklene ambalaže, usluge MIA četbota u Gradskoj upravi i meteostanica za praćenje i planiranje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Grada Sombora.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da se u Somboru aktivno radi na uspostavljanju zelenog i održivog grada, te je gostima predstavio projekte čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

Tokom sastanka direktorka NALED-a Violeta Jovanović zahvalila se na uspešnoj dvosmernoj saradnji, naglasivši da je Sombor lider među gradovima sa BFC sertifikatom, a Kristijan Šiling ispred Nemačke ambasade izrazio je zainteresovanost za uspostavljanje saradnje.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici JKP „Čistoća“ sa kojima se realizuje projekat prikupljanja staklene ambalaže. U okviru posete Somboru organizovan je i obilazak meteostanica na terenu, kao i Reciklažnog centra u JKP „Čistoća“.

 

izvor:sombor.rs

Leave A Reply