APATIN: Renovirano igralište u Bloku 112

Share

Početkom godine započeta je akcije uređenja dotrajalih dečijih igrališta na više lokacija u Apatinu. Ideja je bila, kako je tada rekla predsednica Opštine, s obzirom na to da tek dolazi lepo vreme i raspust, sve bude uređeno kako iz bezbednosnih, tako i iz estetskih razloga.

Nekoliko meseci posle, mališani imaju renovirana igrališta na šetalištu kod Dunava, Kalvariji, kod vodotornja, na Kružnom nasipu, Maloj Bosni, Juke Kolaka, kao i na dve lokacije u Ulici dr Mladena Stojanovića.

Većina tih igrališta je dugo godina tu, te i ako je bilo razumevanja da ih je “zub vremena” uzeo pod svoje, to se za novo dečije igralište u Bloku 112 nikako ne može reći. Ne samo što su sprave za igru bile polomljene i pokidane, već je bilo i toliko išarano flomasterima da je bilo potrebno 36 litara nitro razređivača kako bi se sve obrisalo.

Pokidane sprave su sada zamenjene, drvene površine očišćene i premazane zaštitom, te su tako naši najmlađi sugrađani ponovo dobili lepo i bezbedno mesto za igru.

Na kraju, ostaje apel na sve roditelje i decu da savesno koriste sva igrališta i sprave kako bi trajala i za naredne generacije.

 

izvor: soapatin.org

 

Leave A Reply