Somborski srednjoškolci u projektu participativno budžetiranje

Share

Grad Sombor i ove godine nastavio je sa realizacijom projekata u okviru participativnog budžetiranja srednjih škola, a tim povodom gradonačelnik Antonio Ratković, zajedno sa saradnicima, posetio je Srednju školu „Sveti Sava“, Srednju medicinsku školu „Dr Ružica Rip“ i Srednju tehničku školu.

Gradonačelnik je istakao da je za participativno budžetiranje u srednjim školama tokom 2022. izdvojeno šest miliona dinara iz gradskog budžeta kako bi se realizovali projekti koje su učenici izabrali.

– Imali smo priliku da obiđemo tri srednje škole i da pogledamo projekte koji su izglasani. U Srednjoj školi Sveti Sava završena je druga faza letnjikovca sa malim amfiteatrom, koji će služiti kao letnja učionica. Ono što je bitno, u Srednjoj medicinskoj školi je i ove godine nabavljena oprema, pre svega parafinska kada, oprema za prečišćavanje vode, kao i lutka za vežbanje zdravstvene nege, dok su učenici Tehničke škole izglasali projekat koji se ticao kupovine petnaest računara, kao i opreme za mehatroniku – objasnio je Ratković.

U okviru participativnog budžetiranja srednjih škola u 2022. godini Srednja ekonomska škola nabavila je novu računarsku opremu, multifunkcionalni fotokopir, kao i projektore; Srednja poljoprivredno-prehrambena škola kabinete i učionice opremila je klima uređajima, a Gimnazija „Veljko Petrović“ novim nameštajem opremila je „učenički kutak“.

Gradonačelnik Ratković je tokom obilaska najavio da će učenici svih šest srednjih škola uskoro imati priliku da biraju nove projekte, kao i da će Grad Sombor nastaviti sa projektom participativnog budžetiranja i u mesnim zajednicama, koji će se realizovati tokom 2023. godine.

 

izvor: sombor.rs

Leave A Reply