APATIN: Posao za 15 građana

Share

Na osnovu konkursa koji su polovinom maja raspisali lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje, danas su u velikoj sali SO Apatin potpisani ugovori sa krajnjim korisnicima čime će se zaposliti 15 građana naše opštine.

Po programu zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, ukupan budžet je bio 1.495.000,00 dinara, od čega je opština učestvovala sa 750 hiljada, a na osnovu šest ugovora sa poslodavcima, biće zaposleno sedam ljudi.

Kada je u pitanju javni konkurs za samozapošljavanje nezaposlenih lica, opredeljena su sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara, od čega su po pola učestvovali Opština Apatin i NSZ, a osam građana će nakon današnjeg potpisivanja ugovora pokrenuti sopstveni posao.

Predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać se zahvalila Nacionalnoj službi za zapošljavanje na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji, istakavši značaj zajedničkog rada za koji svake godine vlada veliko interesovanje građana naše opštine.

– Nakon tri godine tokom kojih na ovaj način finansiramo samozapošljavanje i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih, mi imamo preko 50 ljudi koji su započeli radni odnos ili zaposlili nekog dodatno na teritoriji naše opštine. Najveći značaj ovih subvencija je upravo u tome da podstiče naše sugrađane da sami razvijaju sopstveni posao čime smo jako zadovoljni i voljni u narednom periodu da ih podržimo, nadam se i sa većim sredstvima – poručila je Dubravka Korać.

 

izvor: soapatin.org

Leave A Reply