Naredna nedelja u znaku najmlađih

Share

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ Apatin je i ove godine pripremila bogat program povodom Dečije nedelje, koja će pod sloganom „Šta detetu treba, da naraste do neba!?“ trajati od 3. do 9. oktobra.

Tema dana za ponedeljak 3.oktobar biće „Poruke ljubavi i prijateljstva“, a tim povodom će učenici prvih i drugih razreda u dvorištu škole crtati poruke ljubavi i prijateljstva. Istog dana, u cilju razvoja srpskog jezika, odeljenja 8. razreda nastavnica Vesne Kolarski i Dragane Čugalj učestvovaće u predavanju u biblioteci škole u toku prva tri časa.

Sutradan, pod sloganom „Jesen šeta našim gradom“ u šetnji će učestvovati učenici od 1. do 4. razreda sa svojim nastavnicima, dok će u podne u Domu kulture članovi CEKOS-a za učenike 7. i 8. razreda održati predstavu „Balkanski špijun“.

Sreda je rezervisana za „Festival dečijeg stvaralaštva“ u okviru kog će biti izložba likovnih i literarnih radova na temu “Šta detetu treba da raste do neba!?” u holu škole i na oglasnim tablama, a učestvovaće učenici od 1. do 8. razreda, učiteljice, nastavnici građanskog vaspitanja, srpskog jezika i likovne kulture. Istog dana će članovi učeničkog parlamenta osnovnih škola i Gimnazije “Nikola Tesla” održati sastanak u višenamenskoj sali.

Za četvrtak je zakazana tradicionalna „Dečija pijaca“ gde će kao prodavci učešće uzeti učenici 3. i 4. razreda, a istog dana, takođe u šetališnoj zoni, učenici će imati priliku da prisustvuju i “Sajmu sporta”.

Na kraju radne nedelje, tačnije u petak, na stadionu OFK Mladost, biće održan školski kros gde će učešće uzeti svi učenici od 1. do 8. razreda.

 

izvor: soapatin.org

Leave A Reply