„Plodovi Rađevine“ – Rađevina je da rađa, a Krupanj da bude krupno

Share

Na platou ispred Biblioteke „Politika“ u Krupnju u nedelju 16. oktobra biće održana tradicionalna manifestacija „Plodovi Rađevine“, u organizaciji Turističko – sportske organizacije, a uz podršku lokalne samouprave. Posetioce ove veoma značajne manifestacije za Krupanjce, kako ističu organizatori, očekuje bogat program.

Kako je najavljeno, postavljanje štandova biće od 8 do 10 časova, od 9 časova sledi početak takmičenja u kuvanju „Rađevske verige“, nakon čega će, tačno u podne bitisvečano otvaranje manifestacije.

Pola sata kasnije posetioci će imati prilike da pogledaju kulturno – umetnički program, praćen izložbom i promotivnom vožnjom starih, nama dobro poznatih, Fića, takmičenjem u izboru „Naj gurman Rađevine“ i naposletku i svečanim ručkom za sve goste. Najmlađi posetoci imaće prilike da se zabave u društvu animatora i klovnova, a za njih je pripremljen i poklon crtanje po licu.

Od 14:00 do 16:30 časova, kada će biti proglašeni pobednici i uručene nagrade, najmlađi će imati priliku da se pokažu kroz kviz „Malci znalci Rađevine“ nakon čega sledi koncert.

Inače, manifestacija „Plodovi Raljevine“ je privredno promotivna manifestacija koja ima za cilj promovisanje svih proizvoda Rađevskog kraja. U toku prvog dana manifestacije okupljaju se i gljivari i odlaze u skupljanje gljiva po prelepim predelima Rađevine. Drugi dan se satoji od pravljenja izložbe gljiva i edukacije za nove gljivare, domaćih proizvoda, kulinarskih takmičenja, zabavnog programa za decu i odrasle.

Leave A Reply