Sportom do zdravlja dece: Nova oprema za somborske boksere

Share

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, zajedno sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, prisustvovao je treningu sportista u Bokserskom klubu Sombor i tom prilikom im je dodelio sportsku opremu neophodnu za trenažni rad.

– Nama je izuzetno drago što smo prepoznali potrebe Bokserskog kluba Sombor i na našem konkursu dodelili smo sredstva za nabavku nove sportske opreme u vrednosti od 200.000 dinara – rekao je Basta.

Stiglo je desetak novih džakova i bokserskih rukavica, kao i prateća oprema, a kako ističe Basta, zbog masovnosti i kvaliteta rada, somborski bokseri zaslužuju najbolje moguće uslove.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković naglasio je da je sve više mladih koji se odlučuju za boks, te da je ulaganje u sport jedan od prioriteta gradske vlasti.

– Pre svega bih iskoristio priliku da se zahvalim pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu što je uručio opremu Bokserskom klubu Sombor. To nije jednini klub iz Sombora koji je dobio opremu, pored bokserskog kluba dobili su opremu i kajakaški klub, rukometni i odbojkaški klub, a sve kako bi naši sportisti imali što bolje uslove u daljem trenažnom procesu. Ono što je veoma bitno da vidimo ovde puno mladih i novih naših sugrađana koji su krenuli da se bave sportom, a to je svakako i cilj svih nas u Gradu Somboru – poručio je gradonačelnik Ratković.

Željko Mrdaković ispred Vojvođanskog bokserskog saveza istakao je da na osnovu rezultata i pedagoškog rada sa najmlađima lako je da se prepozna kom klubu treba da se pruži podrška.

– Bokserski klub Sombor svojim rezultatima kako u ekipnoj konkurenciji kao prvak države, tako i u pojedinačnoj konkurenciji, kroz zaista veliki broj prvaka države, učesnika i osvajača trofeja sa raznih međunarodnih takmičenja, pokazuje i dokazuje da je jedan od vodećih klubova u Srbiji – kazao je Mrdaković.

M. M.

Leave A Reply