Kobasicijada u Kupusini

Share

Mesna zajednica Kupusina je ovog vikenda bila domaćin još jedne „Kobasicijade“. Pored ekipa koje su se nadmetale u kvalitetnom punjenju kobasica, organizatori su za sve posetioce obezbedili zagrejane šatore u kojima su mogli kupiti i degustirati sveže pečene kobasice, kao i da se osveže i zaslade raznim domaćim proizvodima. Za dobru atmosferu, zadužen je bio temerinski bend The End.

Okupljanje takmičarskih ekipa je počelo od 9 do 10 časova, kada im je podeljeno i meso, dok su posetioci događaja imali prostor u odvojenom šatoru gde su mogli da kupe i degustirju razne suhomesnate i mlečne proizvode, pečene kobasice, kao i da se osveže i zaslade.

Za epitet najboljeg kobasičara, takmičilo se 25 ekipa, a žiri je odlučio da je najukusniju kobasicu napravio Žolt Tadian ispred Igora Limburgera i Gabora Kiša.

Manifestaciju je posetio veliki broj gostiju iz Zapadnobačkog okruga, ali i Hrvatske i Mađarske, a prisustvovao je i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sredstva za organizaciju ovog događaja, Mesna zajednica Kupusina je putem konkursa „Miholjski susreti sela“ dobila od Ministarstva za brigu o selu.

 

izvor: soapatin.org

Leave A Reply