Dom zdravlja Kula: Novine u radu sa novom direktorkom

Share

Novina u kulskom Domu zdravlja svakako je dolazak nove v.d. direktorice dr Vesne Tomić koja je u prvoj nedelji svog mandata znatno osvežila rad ove institucije. Analize CRP u okviru pedijatrijskog pregleda obeležile su prve dane ove nedelje. Za sada su ove analize namenjene isključivo pedijatrijskim pacijentima, a kako navodi dr. Tomić, plan je da se od početka iduće godine ove analize omoguće svim pacijentima. Novo sanitetsko vozilo koje je juče obogotalo vozni park ove medicinske institucije svakako je od izuzetnog značaja za hitne intervencije. Sredstva za nabavku vozila koje je u vlasništvu kulskog Doma zdravlja obezbedio je nadležni Pokrajinski sekreterijat.

– Kulska opština nije mala i samim tim je bilo jako važno da se urgentna ekipa obogati modernizovanim vozilom koje je namenjeno za sve vrste terena i potrebe pacijenata – zaključuje dr Vesna Tomić.

Kada je reč o opštoj praksi svakako je najčešća tema negodovanja kod pacijenata bila je metoda zakazivanja pregleda na ovom odeljenju. Zakazivanje se više ne vrši odlaskom u Dom zdravlja, već je omogućeno zakazivanje putem poratala ili telefonskim pozivom. Zakazivanje pregleda na opštoj praksi vrši se radnim danima od 11do 13 časova putem telefona: 025 729 494 025 721 210.

Još jedna novina u metodu zakazivanja, ali i u samoj dinamici istog svakako je zakazivanja pregleda na odeljenju ginekologije koje se sada ne vrši jednom mesečno već četiri puta i to svakog ponedeljka od 12 do 14 časova na brojeve telefona: 025 723 333 lokal 105 ili 064 8492460. Tomić navodi da pored dinamike zakazivanje koja je uvedena sa ciljem da se izađe u susret i olakša samim pacijentkinjama, planira da se oformi učestalija škola trudnica, koju će sprovoditi lekari i medicinsko osoblje kako bi se buduće mame pripremile za dolazak bebe.

Direktorka je istakla da je planirano da se edukacija budućih majki vrši kontinuirano i bez pauza, a ujedno je iskoristila priliku da najavi i uvođenje neophodnih skrining testova i saradnja sa patologom na odeljenju ginekologije. Kako ističe dr Vesna Tomić, do sada su pacijentkinje morale da odlaze u privatne laboratorije, a uskoro to više neće biti slučaj.

U prethodnim danima zabrinutost kod roditelja prouzrokovao je odlazak pedijatra u Domu zdravlja Kula, ali po rečima Tomićeve za tim nema potrebe s obzirom da su angažovani i stažisti i lekari i da je ta praznina popunjena. Ona je ujedno iskoristila priluku da obavesti sugrađane da je Dom zdravlja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisao i konkurse za popunjavanje neophodnih radnih mesta u ovoj instituciji.

 

izvor: kula.rs

Leave A Reply