Uručeni sertifikati o korišćenju oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“

Share

Na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, na 53. Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu, svečano su uručeni sertifikati o korišćenju oznake kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija „Najbolje iz Vojvodine“. U 2022. godini, oznaku je poneo 21 korisnik za kategorije proizvoda, usluga, zanatskih proizvoda i manifestacija.

Komisija, čiji su članovi predstavnici Turističke organizacije Vojvodine i ,,DOO Jugoinspekt – Novi Sad“, donela je odluku za nosioce znaka u 2022. godini, koje, prema njihovom stručnom sudu, krasi kvalitet, profesionalnost i predanost sopstvenom poslovanju, uz kreativnost i inovativnost u pristupu poslovanju. Komisija je, takođe, nakon sprovedene kontrole, utvrdila da su i prošlogodišnji nosioci znaka u potpunosti opravdali kvalitet za koji su i poneli ovo prestižno priznanje i oznaku.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević je tom prilikom naglasio da je ovo priznanje zapravo simbol kvaliteta, te da bi svako od nas trebalo da se ponosi onim što imamo, kvalitetom naših proizvoda, hrane, vina, usluge, te šarolikošću manifestacija i događaja koji obogaćuju privrednu i turističku ponudu Vojvodine.

– Ideja čitavog projekta jeste razvijanje ekonomskog patriotizma, da prestanemo da pričamo da nemamo dobra vina, da nemamo dobre sireve i ostalo. Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gastronomsku ponudu i izuzetnu ponudu manifestacija. Upravo ideja jeste da kroz ‘Najbolje iz Vojvodine’ i turiste koji dolaze na teritoriju AP Vojvodine, kojih je sada preko pola miliona, što je bolji rezultat nego u referentnoj 2019. godini, usmerimo na ono što jeste najbolje iz Vojvodine. Oni koji od danas nose ovu oznaku jesu najbolje iz Vojvodine, kao i prošlogodišnji nosioci oznake – rekao je Ivanišević.

Ivanišević je posebno naglasio da oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine“ krasi činjenica da sertifikovane kuće potpuno nezavisno ocenjuju pristigle prijave, a ove godine je ukupno 21 prijava prošla rigoroznu proveru kvaliteta, te da će se svake godine vršiti kontrola ispunjenosti uslova za oznaku, te da bi trebalo da je svaki proizvod proizveden na teritoriji Pokrajine.

Prisutnima se obratio i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković, kome je uručen sertifikat oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, s obzirom da je Novosadski sajam poneo ovu oznaku u kategoriji manifestacija – za Međunarodni poljoprivredni sajam.

U ime svih ovogodišnjih dobitnika oznake kvaliteta, obratio se gradonačelnik Grada Zrenjanina Simo Salapura, čiji je Grad dobitnik oznake u 2022. godini za manifestaciju ,,Dani piva“.

Pokrajinski sekretar Nenad Ivaniševiće je uručio sertifikate novim nosiocima oznake u prisustvu počasnih gošći današnje svečanosti, srpske stonoteniserke i paraolimpijke Nade Matić i vicešampionke Evrope u bacanju koplja Adrijane Vilagoš, koje i same predstavljaju profesionalnost, upornost i istrajnost i, prema rečima sekretara Ivaniševića, jesu i same najbolje iz Vojvodine.

U kategoriji proizvoda, oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ poneli su „UNIVEREXPORT DOO“ Novi Sad, za organsko, hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta organa, „Green house food“ Novi Sad za namaz od leblebije – humus, Društvo za proizvodnju rakije Destilerija „Hubert 1924“ iz Banatskog Velikog Sela za rakije od dunje i kajsije, preduzetnice Sanja Kuzmanović iz Čeneja za povrće iz organskog uzgoja i Zorica Radišić iz „Mlekare farmer“ iz Čuruga za Ambasador – punomasni plutvrdi sir i rolovani sir sa dodacima, zatim „PanićAgro17“ iz Tovariševa za proizvode od lešnika, potom Novosadska „ChocolateraJ“ za ručno pravljene čokoladne praline, „Štrand d.o.o.“ za Angus burger i Mlekara „Carpe Diem“ iz Krušedol Sela za proizvode od kozijeg mleka.

U kategoriji usluga, oznaku su poneli Turistička organizacija opštine Inđija za tematski turistički kompleks „Keltsko selo“ i „Elitte Palić“ za restoran „Mala gostiona“.

Oznaka ,,Najbolje iz Vojvodine“ je uručena u kategoriji programa i manifestacija Gradu Zrenjaninu za manifestaciju „Dani piva“, Turističkoj organizaciji Grada Kikinda za manifestaciju „Dani ludaje“, Nacionalnoj komori za modu Srbije koja je ponela oznaku za „Serbia Fashion Week“, Turističkoj organizaciji Šid za „Sremsku kulenijadu“, Udruženju građana „Fortuns“ za Međunarodnu MEKST konferenciju namenjenu studentima turizma i hotelijerstva i AD Novosadskom sajmu za Međunarodni poljoprivredni sajam.

U kategoriji stari zanati, oznaku su poneli Udruženje žena „Staparska ruža“ za Staparski ćilim i Udruženje „Etno mreža“- Ogranak Pančevo, za Koloniju veza i zlatoveza čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa. U ovoj kategoriji, oznaka je otišla u Berkasovo u Krznariju – proizvodnju proizvoda od krzna za šubare i prsluke od jagnjećeg krzna i u Novi Sad u „ Radionicu Petrović 021“ za poslužavnike, kutije za hleb, kutije za nakit i suvenire, podmetače i drvene plate.

Današnjoj svečanosti su prisusvovali predstavnici Pokrajinske vlade, lokalnih samouprava, Priredne komore Vojvodine, Turističke organizacije Vojvodine, lokalnih turističkih organizacija, predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i prošlogodišnji nosioci oznake.

Leave A Reply