Sportom do zdravlja dece: Karate klubu “Hajduk” iz Kule Godišnja nagrada

Share

U Pozorištu Kulturnog centra u Kuli održana je svečanost povodom proslave Dana Opštine Kula i tom prilikom je Karate klubu „Hajduk“ uručena Godišnja nagrada Opštine Kula.

Ova prestižna nagrada je dodeljena za postignute rezultate u 2022. i to za Karate klub predstavlja izuzetnu čast i veliko priznanje za sve ono što je urađeno u ovoj fenomenalnoj godini, ali i u godinama i decenijama koje su iza nas.

– Ovom prilikom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi što su prepoznali naš rad i izabrali baš naš kolektiv u izuzetnoj konkurenciji svih ostalih istaknutih društvenih subjekata iz svih sfera života u našoj opštini – izjavili su predstavnici kluba.

45 godina postojanja

Karate klub “Hajduk” ove godine puni 45 godina postojanja, a u svojoj bogatoj istoriji ostvareni su rezultati i dostignuća sa kojima može da se pohvali mali broj klubova u našoj državi. Za svo vreme postojanja na međunarodnoj sceni možemo izdvojiti osvojene medalje sa svetskih šampionata, šest medalja sa evropskih šampionata, jednu medalju sa šampionata jugoistočne Evrope, dve medalje sa mediteranskih šampionata, dve medalje sa regionalnih šampionata Evrope, desetine medalja sa balkanskih šampionata, a na domaćoj sceni sa osvojene dve ekipne titule šampiona Premijer Lige Srbije i sa desetinama osvojenih titula na državnim Kupovima.

Preko 45 registrovanih takmičara

– Imamo preko 80 članova od čega 45 registrovanih takmičara, četiri licencirana trenera, kao i jednog nacionalnog sudiju. Imamo registrovane takmičarke i takmičare u svim uzrasnim kategorijama: poletarci, pioniri, nade, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori I imamo ekipe takođe u svim tim uzrasnim kategorijama, što predstavlja retkost u odnosu na sve druge karate klubove u Srbiji. Trenažni proces se odvija u četiri grupe na više lokacija u gradu – naglašavaju nadležni.

Najznačajniji rezultati u 2022.

Izdvajamo najznačajnije rezultate u 2022. godini, ali samo sa zvaničnih državnih i međunarodnih prvenstava:

1.Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade (Smederevo, 20.03.) – Osvojeno 6 medalja (3 zlatne, 2 srebrne, 1 bronzana)

2.Prvenstvo Srbije za seniore (Čačak, 26.03.) – Osvojena 1 bronzana medalja

3.Kup Srbije za kadete, juniore i seniore (Novi Bečej, 07.05.) – Osvojeno 13 medalja (4 zlatne, 3 srebrne, 6 bronzanih)

– Ekipa Kadeta – 1. mesto

– Ekipa Juniora – 1. mesto

– Ekipa Juniorki – 2. mesto

– Ekipa Seniorki – 3. mesto

– Ekipa Kadetkinja – 3. Mesto

4.Balkanski šampionat za decu (Beograd, 03-05.06.) – Osvojene 2 srebrne medalje

–  Marko Đisalov (pioniri -30kg) – 2. mesto

– Miljan Mrdak (pioniri -35kg) – 2. mesto

5.Svetska liga mladih (Poreč, 01-03.07.) – Osvojeno 5. mesto

– Mihajlo Krnajac (kadeti -57kg) – 5. mesto

6.Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore (Čačak, 15. i 16.10.) – Osvojeno 9 medalja (2 zlatne, 4 srebrne, 5 bronzanih)

– Ekipa Juniora – 1. mesto

– Ekipa Juniorki – 2. mesto

– Ekipa Mlađih Seniorki – 2. mesto

– Ekipa Kadeta – 3. mesto

7.Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore (Bar, 04-06.11.) – Osvojena 1 bronzana medalja:

– Matea Kalmar (juniorke +66kg) – 3. mesto

8.Međunarodni turnir “Hungarian Open Grand Prix – Saman Cup 2022” (Budimpešta, 12.11.) – Osvojene 2 medalje (1 srebrna, 1 bronzana)

– Matea Kalmar (junorke +66kg) – 2. mesto

– Kristina Sokolovski (mlađe seniorke -55kg) – 3. mesto

 

M. M.

Leave A Reply