Sportom do zdravlja dece: Sportski savez opštine Odžaci tri decenije uspešno sprovodi sportske programe

Share

Sportski savez opštine Odžaci osnovan je 1992. godine kao sledbenik ranijih organizacija za realizaciju i koordinaciju sportskih aktivnosti na teritoriji opštine Odžaci i uspešno do danas sprovodi sportske programe.

Savez okuplja 38 sportskih organizacija koje deluju na teritoriji opštine Odžaci. U saradnji sa Opštinom Odžaci, Savez sprovodi besplatne programe sporta od kojih su najznačajniji: besplatna školica sporta, namenjena deci nižih razreda osnovne škole i predškolcima, i besplatne fitnes programe, kroz sprovođenje treninga „Mama i dete“ u okviru Besplatne školice sporta ali i beslatnih treninga koji se sprovode periodično.

Porast dece zainteresovane za školski sport

Savez se u poslednjih nekoliko godina može pohvaliti porastom obima školskog sporta koji je povećan dva i po puta i sada je na nivou od preko 1.300 učesnika, ako se uzme u obzir da u svim školama ima oko 2.500 đaka smatra se učešće dece od preko 50 odsto velikim uspehom Saveza.

Važno je napomenuti i da je broj sportova školskog sporta za isti period porastao sa šest na devet, što je porast od 50 odsto.

Liga veterana

Tradicionalna Liga veterana u fudbalu u kojoj učestvuje od 10 do 15 ekipa koje se takmiče po ligaškom sistemu i koja se realizuje dugi niz godina uz podršku Saveza je program za starije koji je karakterističan za opštinu Odžaci, uz program besplatnog fitnesa za žene koji je namenjen svim kategorijama žena.

Sportski savez opštine Odžaci podržava sva takmičenja koja se održavaju na teritoriji opštine Odžaci i organizator je svih školskih takmičenja i takmičenja koja su promotivna, tačnije za koje ne postoje sportske organizacije koje se bave njim (Kup Srbije i Dunavski kup u biciklizmu, Bakset 3h3, itd.).

Dan sporta u Odžacima

Od posebnih programa Savez sprovodi podršku edukaciji sportskih stručnjaka u svim sportovima sa posebnim akcentom na podizanje nivoa stručnog rada u sportskim organizacijama u smislu održavanja seminara na teritoriji opštine Odžaci. Od 2016.godine jednom godišnje realizuje, sada već tradicionalno, Dan sporta koji je najveća sportska manifestacija u opštini i u svom programu sadrži: Sajam sporta – promociju svih sportova (promo treninzi i štandovi) opštine Odžaci, izložbu Istorija sporta u opštini Odžaci i proglašenje najuspešnijih u sportu prethodne godine. Ova manifestacija okuplja na jednom mestu decu, sportiste i sve ljubitelje sporta.

M. M.

Leave A Reply