U januaru škola za trudnice u Domu zdravlja Kula

Share

Kada se odlučimo za roditeljstvo, mi smo unapredili svoj život i preuzeli na sebe odgovornost za najvažniji posao koji ćemo uz sve ostale poslove raditi, ali ne usput i ne stihijski, za posao koji će trajati 24 sata i u kome se nikada ne odlazi u penziju. Prvi korak u tom najodgovornijem poslu jeste trudnoća- saznanje o tome da je priroda imala poverenja u nas, prihvatanje trudnoće i dalja adaptacija organizma i psihe na novonastale promene.

Sve što buduća majka treba da zna o trudnoći i porođaju, sve što je potrebno da se osećate sigurno u najvažnijim trenucima u životu sada će biti omogućeno kulskim trudnicama u okviru škole za trudnice koju će organizovati Dom zdravlja Kula.

V.d. direktor Doma zdravlja Kula dr Vesna Tomić povodom ove, zaista važne, novine u ovoj instituciji ističe da su u dogovoru sa MNRO “Plava ptica“ koja je do sada organizovala edukaciju za buduće mame i u dogovoru sa lekarima ginekologije napravljen je dogovor da od januara meseca Dom zdravlja pokrene Školu trudnica u kojoj će raditi stručni tim ginekologa, patronaže, pedijatra, logopeda, defektologa i dermatologa. Pored ove novine biće pokrenuta i služba patronaže koja će novopećenim roditeljima biti na usluzi u prvim danima dolaska bebe u novi dom.

Dr Ljubica Đukić Ristovski, ginekolog sa strane stuke navodi koliko je važno ne samo adekvatnom edukacijom olakšati budućim mamama predstojeće događaje već im biti i moralna podrška. Ona dodaje će školica krenuti prvo sa predavanjima koje će držati ona i doktorka Petelj, a da će potom biti uključeni i pedijatri koji će raditi na edukaciji kako bi se smanjio broj nedoumica kod budućih mama.

Za buduće mame Dom zdravlja je spremio stručna predavanja na brojne različite teme sa željom da one sigurne, zadovoljne i mirne dočekaju rođenje bebe. Na predavanjima će imati priliku da čuju stručnjake, koji će do najsitnijih detalja ispričati sve ključne informacije koje će im značiti i pružiće odgovore na sva pitanja i otkloniti mnogobrojne nedoumice.

 

izvor: kula.rs

Leave A Reply