SOMBOR: Bogat program za Dan grada

Share

Pod sloganom „Zagrljaji gradskog jezgra – od odbrambenog šanca do somborskih Venaca 1685 -2023.“ Sombor će ove godine svečano obeležiti Dan grada – 17. februar.

Ovim povodom pripremljen je bogat program u okviru kog se organizuju izložbe, predstave, sportski spektakl i koncerti.

U četvrtak, 16. februara, u Svečanoj sali zgrade „Županije“ sa početkom u 18 časova održava se promocija knjige „Kako je nastala pesma Santa Maria della Salute“ Laze Kostića, a u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra priprema se predstava „Dobra stara vremena“ – kabare Radeta Marjanovića i Tanje Bošković.

U petak, 17. februara, od 11 do 15 časova pripremljen je program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“, u 11 časova otvara se izložba „Vekovi somborskog venca“ u Gradskom muzeju Sombor, u 18 časova otvaraju se izložbe „Zagrljaj gradskog jezgra“ i „Pasteli Milana Konjovića“ u Galeriji „Milan konjović“, u 19 časova u Gradskoj hali „Mostonga“ počinje sportski spektakl „Međunarodni MMA turnir“, u 20 časova u Narodnom pozorištu Sombor organizuje se predstava „Tramvaj zvani želja“, a u 21 čas na Trgu Svetog Trojstva počinje koncert Dženana Lončarevića.

U subotu, 18. februara, povodom Dana grada od 11 do 15 časova organizovan je program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“, a u 19 časova u Velikoj sali Gradske kuće održava se Gala koncert profesora i učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ pod nazivom „Muzički venci“.

Ulaz na sve programe je besplatan, a karte za predstave je potrebno preuzeti ranije.

Leave A Reply