Uručeni ugovori o stipendiranju najboljih studenata u opštini Kula

Share

U svečanoj sali Skupštine opštine Kula uručeni su ugovori o stipendiranju najboljih studenata. Njih 78 ostvarilo je prosečnu ocenu veću od 9 i time su stekli pravo na stipendiju u iznosu od 72 hiljada dinara, što predstavlja znatno povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Ugovore je uručio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji je poželeo velike uspehe studentima u budućnosti i napomenuo da je znanje najveći mogući kapital koji čovek može da poseduje.

– Podrška, ne samo studentima, nego značaju obrazovanja je slojevita i ona se sastoji i u podršci najboljim đacima u osnovnim i srednjima školama, u podršci školama u raznim projektima i na kraju u podršci studentima kroz stipendiranje. Finansijski momenat nije odlučujući za bilo koji uspeh u životu, ali jeste nešto što sigurno pomaže studentima i našim najboljim đacima i zbog toga izdvajamo sredstva da im se zahvalimo na uspehu, jer je to uspeh i opštine Kula. Skoro 80 studenata ima sjajne proseke na različitim fakultetima, preko 9. U ovoj godini podrška je stipendija od preko 70.000 dinara. Iz godine u godinu trudimo se da uvedemo neki novi program. Od prošle godine uveli smo da jedan broj studenata ima pravo da aplicira za pokrivanje troškova za odlazak na seminare ili usavršavanja. Prošle godine je desetak studenata iskoristilo to pravo, a biće prilike da i ove godine realizujemo sličan program. Ovo su načini na koje opština želi da ukaže na značaj obrazovanja, kao jedinog i najboljeg načina da država ide napred – izjavio je Miljanić.

Kada je o utiscima samih studenata reč, oni ističu da je ovo stipendiranje velika podrška za njih i njihovo dalje napredovanje, kao i to da će nastaviti da uče i usavršavaju se u oblastima u kojima su najuspešniji,

izvor: kula.rs

Leave A Reply