Somborska robna pijaca na novoj adresi

Share

„Somborska robna pijaca“ od danas je za sve građane dostupna na novoj lokaciji (prostor nekadašnjeg Agrozaveza, Staparski put 47).

Otvaranje su ispratili zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđe Zorić i izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naseljenih mesta, Željko Laslo.

Prema rečima Ljiljane Tice, zamenice gradonačelnika Sombora, cilj svih u Gradskoj upravi bio je da se novim prostorom stvore bolji uslovi, kako za trgovce, tako i za kupce.

– Na zadovoljstvo svih nas mi danas imamo jedan uređen, komforan prostor, kako za naše prodavce, tako i za posetioce koji obilaze ovaj pijačni prostor. Ovde nije samo mesto gde će se prodavati i kupovati, ovo je jedna stara navika naših građana, naših Somboraca, koji su naučili da dolaze i da obilaze pijacu i da po starom dobrom običaju i kupe i popričaju sa svojim poznanicima – rekla je Tica .

Izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naseljenih mesta, Željko Laslo, istakao je da novi prostor poseduje 34 prodajna boksa površine 3×4, a cilj je bio da se na jednom mestu objedini i robna pijaca i vašarište.

– Želja nam je bila da objedinimo na jednom prostoru tzv. nekadašnje Sajmište, tako da na spoljašnjem platou imamo Vašarište u klasičnom smislu, a kao što vidite taj unutrašnji deo je zatvoren i sigurno da će pružiti mnogo bolju zaštitu samim prodavcima od svih vremenskih uslova kojima su bili izloženi dugi niz godina na starom Vašarištu. Pozivam sve građane Grada Sombora da dođu, da obiđu prostor pijace svakim radnim danom 7 do 15 časova – zaključio je Laslo.

Nakon više decenija rada u neadekvatnim uslovima, trgovci će sada imati bolje uslove za rad i prodaju svojih proizvoda.

– Hteo bih da se zahvalim Gradu Somboru, gradonačelniku Antoniu Ratkoviću i svim ljudima iz Javnog komunalnog preduzeća koji su nam omogućili ovaj ovakve uslove za rad – istakao je Aleksandar Đurković, vlasnik prodajnog objekta „Koral 55“.

Na ovoj lokaciji radi i Somborsko vašarište, koje je za sve građane otvoreno petkom i nedeljom, od 6 do 15 časova.

 

izvor: sombor.rs

Leave A Reply