Iz Pokrajinske vlade obezbeđena sredstva za PU „Poletarac“ u Odžacima

Share

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 33,5 miliona dinara za postavljanje osvetljenja na fudbalskom terenu Centra za sport – Đačko igralište u Novom Sadu, a sredstva su usmerena Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

Osvetljavanjem fudbalskog terena na Đačkom igralištu biće znatno unapređen nastavni proces i obezbeđeni adekvatni uslovi za korišćenje terena u večernjim satima.

Na današnjoj sednici doneto je i rešenje da se Opštini Irig usmeri 6,6 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske hale u Irigu. Irig na svojoj teritoriji nema sportsku halu, pa deca iz te opštine na sportske treninge putuju u druge gradove. Izgradnja sportske hale doprineće razvoju sporta i fizičke aktivnosti u Irigu, a deca, mladi, sportisti i rekreativci dobiće mesto za trening i prostor u kom će se odvijati različiti sportski događaji.

Pokrajinska vlada je izdvojila i 20,2 miliona dinara za opremanje Predškolske ustanove „Poletarac” u Odžacima, dok je Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo” u Novom Sadu usmereno 26,99 miliona dinara za obnovu fasade.

 

 

Leave A Reply