KULA: Uručeni ugovori i ključevi stanova namenjenih socijalnom stanovanju

Share

Predstavnici Opštine Kula, Delegacije Evropske unije u Srbiji i UNOPS-a uručili su ugovore i ključeve stanova namenjenih socijalnom stanovanju za šest porodica iz Kule koje pripadaju osetljivim društvenim grupama. Stanovi su obezbeđeni u okviru projekta Aktivni inkluzivni servis Kula (AktIS Kula), koji finansiraEvropska unija, a sprovodi Opština Kula u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Društvom za pomoć MNRO „Plava ptica“.

Projekat je deo programa „Podrška EU socijalnom stanovanju iaktivnoj inkluziji“. Šest porodica pripada prvoj grupi koja će, pored stambenog rešenja, dobiti ipodršku u aktivnoj inkluziji. Prema rečima Dragane Milošević, predstavnice UNOPS-a i menadžerke programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji se osim u Kuli, sprovodi u ukupno 19 gradova i opština, Evropska unija je opredelila 27 miliona evra za ovaj program koji će kroz izgradnju, kupovinu i rekonstrukciju stanova i kuća obezbediti krov nad glavom za 379 porodica.

Gerhard Zalcer, programski menadžer u Delegaciji EU u Srbiji, zahvalio se timu koji posvećeno sprovodi projekat Aktivni inkluzivni servis Kula, jer sinergija koja postoji između opštineKula i njene partnerske organizacije omogućava postizanje važnih rezultata za sve korisnike projekta i osetljive grupe u Kuli.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, istakao je da je opština Kula maksimalno posvećena brizi za naše najosetljivije sugrađane.Takođe, naglasio je da je za održivost podrške važno to što korisnici projekta, pored stambenihrešenja, dobijaju i podršku u pristupu javnim službama, obuke, karijerno vođenje i zapošljavanjeuz mentorstvo, obuku i zapošljavanje u socijalnom preduzeću osnovanom u okviru projekta „Aktivni inkluzivni servis Kula“.

izvor: kula.ra

Leave A Reply