Održana promocija knjige „Ti si ta“

Share

U svečanoj sali Skupštine opštine Кula održana je promocija knjige „Ti si ta“, autorke Ane Dornik. Ova knjiga je autobiografsko delo, koje ima za cilj podršku svim onim ženama koje prolaze kroz tešku borbu, ali koja nikako nije borba sa unapred fatalnim ishodom. Кnjiga se bavi unutrašnjim borbama, ali i potrebom za samopomoći i samopoštovanjem, koji su bitni preduslovi za uspešno suočavanje sa dijagnozom i, odmah zatim, adekvatnim lečenjem. Autorka knjige, Ana Dornik, koja je ujedno i osnovala udruženje „Žena uz ženu“, koje se bavi podrškom obolelima od karcinoma dojke, istakla je da je jedna od poruka knjige preispitivanje sopstvenih uverenja i prizme kroz koju gledamo na život. Takođe, rekla je da su samopouzdanje, samopoštovanje i sreća stvar ličnog izbora:

„Ovom knjigom poručujem ženama koje prolaze kroz ovu opaku bolest da nikada ne zaborave koliko je važno da vole sebe, bilo da su u pitanju momenti tuge, bola i patnje ili, pak, sreće. Uvek treba da volimo sebe i uvek treba da ostanemo ushićene sa onim što nam je dato, jer je zaista najveća autentičnost čoveka da improvizuje svaku okolnost kroz život. Ja sam, sama po sebi, vrlo radoznala kroz život i sklona sam improvizaciji i nekako, kao sunđer, volim da upijam i da usvajam dobre stvari od ljudi. Biram pozitivne ljude i dobre okolnosti koje su korisne za mene kako bi naučila nešto“.

Na ovoj promociji prisustvovao je i predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, koji je rekao da je priča Ane Dornik jedan putokaz kako postoji svetlo na kraju tunela i da kraj ne mora da bude upravo to, već, sasvim suprotno, može da predstavlja novi početak:

„Večeras su svi bili puni utisaka. U pitanju je jedna sjajna priča prvog dana proleća, u susret Vaskrsu. Puno je simbolike u samoj priči, gde je svetlost pobeđuje tamu i to je negde i glavna poruka ovog druženja. Mogao bih reći da je poenta priče svakodnevna pobeda za svakodnevnu sreću. Bilo da je u pitanju bolest ili nešto drugo što kvari ljudsku sreću, najbitniji motiv jeste borba kako bi se izborili za tu sreću“.

Info: kula.rs

Leave A Reply