NAGRAĐENI NAJBOLJI U SPORTU OPŠTINE APATIN ZA PROŠLU GODINU

Share

U organizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, večeras je u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra održana tradicionalna manifestacija „Najbolji u sportu“.

Nakon što su članice pevačke grupe „Etna“ KUD-a Carza izvele himnu Republike Srbije, prisutnima se obratio sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, zahvalivši se opštini Apatin na saradnji, predsednici opštine Apatin Dubravki Korać i njenom zameniku Radovanu Đukiću na vremenu posvećenom Sportskom savezu, Kulturnom centru na ustupljenoj sali, svim klubovima na uspešnoj saradnji na raznim nivoima, svima koji su pomogli u realizaciji večerašnje manifestacije i na kraju, sportskoj legendi Božidaru Maljkoviću koji je svojim prisustvom uveličao događaj.

Mnogobrojna publika, među kojima je bio veliki broj sportskih radnika i predstavnika sportskih kolektiva, pogledala je video spot koji je govorio o ulaganjima u sportsku infrastrukturu i klubove tokom protekle i tekuće godine.

Pre samog čina dodele nagrada, publiku i brojne goste je u ime opštine Apatin pozdravila predsednica naše opštine Dubravka Korać.

„Sport je izuzetno važan deo strateškog ulaganja u naše mlade ljude koji predstavljaju budućnost Apatina i Srbije. Opština Apatin nastavlja kontinuirano da povećava ulaganja u sport, sportske radnike i sportske aktivnosti. Naša želja je da sportski sadržaji budu dostupni svima, a posebno deci. U prethodnom periodu posvetili smo veliku pažnju razvoju školskog sporta sa željom da mladi od najranijih dana na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme, razviju pobednički duh, disciplinu i zdrave navike. Apatin se ponosi svojim uspešnim sportistima, reprezentativcima u košarci, rukometu, kajaku… Mi nastavljamo da sistemski ulažemo u sport, povećavamo budžet za sport, održavamo i izgrađujemo sportsku infrastrukturu, završavamo rekonstrukciju gradske hale, terene, trim staze, sportske sale po seoskim sredinama i stvaramo takve uslove da svaki mladi sportista koji želi da radi, može da uspe i ostvari izuzetne rezultate. Večeras smo se potrudili da okupimo i sportiste koji su svoje prve sportske korake napravili u klubovima iz naše opštine, jer su oni najbolja inspiracija za nove generacije“, rekla je Dubravka Korać.

Predsednica naše opštine se zahvalila Božidaru Maljkoviću koji, kako je rekla, ličnim primerom pokazuje koliko je važno negovati i promovisati sport u manjim sredinama kakva je naša.

„Veliku zahvalnost dugujemo i našim sportskim trenerima koji rade sa ogromnim entuzijazmom i ljubavlju i na taj način stvaraju nove šampione. Na kraju, čestitam od srca svim dobitnicima nagrada i postignutim rezultatima u ovoj godini i želim mnogo uspeha u nastavku takmičenja“,  poručila je Dubravka Korać.

Priznanja najboljima u sportu za prethodnu godinu, dodeljena su u više kategorija, a nagrađeni su: najbolji sportista – Predrag Vein, sportistkinja – Dajana Urtajl, mladi sportista – Dušan Zekić, mlada sportistkinja – Dunja Mirić, sportski radnik – Nikola Orelj i sportski kolektiv – ORK Apatin.

Priznanje perspektivni mladi sportisti, dobili su: Ištvan Marašek (kuglanje), Ena Jakovljević (OK Apa), Jovana Vujnović (OK Apa), Sonja Urtajl (kajak klub), Anja Kovačević (kajak klub), Ilija Rakas (OFK Mladost), Matea Balać (ORK Apatin), Anđela Sekicki (ORK Apatin), Milana Zekić (ŽRK Prig.), Jelena Krivošija (ŽRK Prig.), Đorđe Miočinović (RK PIK Prig.), Milan Lazić (RK PIK Prig.), Mile Krković (RK PIK Prig.), Jovan Zekić (RK PIK Prig.), Aleksandar Arbutina (RK PIK Prig.), Jovan Ostojić (RK PIK Prig.), kao i deca iz naše opštine koja nastupaju van opštine Apatin: Lana Marić (košarka), Lea Kokai (šah), Milica Zanze (atletika), Sara Orelj (plivanje), Anja Vujnović (rukomet) i Milan Ćopić (fudbal).

Na kraju, nagrađen je i ŽKK “Apa srne” kao najmlađi sportski kolektiv, dok je Goranu Vezmaru dodeljena plaketa za promociju naše opštine na međunarodnom i reprezentativnom nivou.

Info: soapatin.org

Leave A Reply