Održana predavanja u cilju prevencije nasilja

Share

Opština Apatin u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, policijskom upravom u Somboru, policijskom stanicom u Apatinu i Centrom za socijalni rad Apatin, organizuje predavanja koja su vezana za sprečavanje nasilja na svim nivoima (rodno zasnovanog nasilja, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, partnerskog nasilja i dr.). Orgnizacioni sastanak je održan prošle nedelje u “Plavoj” sali opštine Apatin, dok se sa implementacijom programa krenulo današnjim predavanjima u apatinskim srednjim školama.

Učenike je na samom početku pozdravila predsednica Кomisije za rodnu ravnopravnost opštine Apatin Nataša Ćurčić, te ih pozvala da budu interaktivni u radionicama koje su planirane tokom predavanja.

„Grupa učenika je bila jako dobra. Na početku sam i apelovala da budu interaktivni i zaista je bilo zadovoljstvo danas razgovarati sa učenicima četvrtog razreda Tehničke škole. Nastavljamo dalje, danas će licencirani radnici MUP-a i CSR-a održati još jedno prdavanje u Gimnaziji, nakon čega će kroz isti program proći i drugi učenici trećih i četvrtih razreda apatinskih srednjih škola. Prvi cilj je da se probudi svest o problemima nasilja koje je sve prisutnije, a onda i kako da mu se suprotstavimo.Iskreno se nadam da ćemo u narednim periodu to uspeti kod srednjoškolaca“, poručila je Nataša Ćurčić.

Info: sopatin.org

Leave A Reply