U TOКU ZAVRŠNI RADOVI NA ASFALTIRANJU OBILAZNICE U STANIŠIĆU

Share

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Jovan Кeča, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić, zajedno sa predstavnicima stručnog nadzora i Mesne zajednice „Stanišić“, obišli su danas završne radove na asfaltiranju atarskog puta u Stanišiću, takozvane obilaznice.

Reč je o asfaltiranju atarskog puta u dužini od 3350m, širine 4m, a radove izvodi preduzeće „Vojput“.

Gradonačelnik Sombora istakao je da će zahvaljujući ovom putu teška poljoprivredna mehanizacija moći da obiđe samo naseljeno mesto.

„Кrajem prošle godine završili smo do nivoa tucanika ovaj atarski put cementnom stabilizacijom. Tada smo govorili da ćemo u narednim godinama da asfaltiramo ovu obilaznicu i na naše veliko zadovoljstvo, krajem marta, za koji dan, kompletno ova obilaznica biće asfaltirana. Ovo je veoma bitan put, s obzirom da većina teške mehanizacije, koja kada je sezona repe prolazi kroz naseljeno mesto Stanišić, sada će imati mogućnost da koristi ovu obilaznicu, kao i ostala poljoprivredna mehanizacija“ kazao je Ratković.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nove infrastrukturne radove u ovom naseljenom mestu.

„Ono što je veoma bitno za stanovnike Stanišića je da je pri kraju prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću i da će u narednoj godini stanovnici ovog naseljenog mesta dobiti pijaću vodu, a još jedna lepa vest je svakako da očekujemo u ovoj godini da krene jedan veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže sa prečistačem otpadnih voda i upravo je Stanišić prvo naseljeno mesto gde će biti izvođeni ovi radovi. Mi i dalje nastavljamo sa izgradnjom atarskih puteva i otresišta u ovoj godini i zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pomogao u finansiranju prve faze, a kompletno asfaltiranje finansirao je Grad Sombor u iznosu od oko 30 miliona dinara“ rekao je Ratković.

Info: sombor.rs

Leave A Reply