Ministar Zoran Gajić i Pokrajinski sekretar Dane Basta posetili OŠ „Mladost“

Share

Osnovnu školu “Mladost” u Prigrvici posetili su danas Ministar omladine i sporta Zoran Gajić i Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta sa svojim saradnicima, a pored direktorice škole Silvane Maoduš, dočekala ih je i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać sa svojim saradnicima.

Podatak da je čak 70% dece u prigrevačkoj osnovnoj školi uključeno u neke od sportskih aktivnostu su za zaista za pohvalu, a kako bi nastavili u istom pravcu, ministar Gajić I Pokrajinski sekretar Basta su ovom prilikom pored 40 lopti za sve sportske sekcije doneli i nove golove, koševe i mrežu za odbojku.

“Ministarstvo koje vodim je veoma zainteresovano da se podstakne bavljenje sportom kod mlađih uzrasta kako zbog zdravlja, tako i zbog činjenice da preko 80% vrhunskih sportista i reprezentativaca dolazi iz manjih sredina kao što je Prigrevica. Razgovarali smo na koji još način možemo da pomognemo, tu je Pokrajinski sekretar i verujem da ćemo zajedno i uz pomoć lokalne samouprave da dodatno poboljšamo uslove”, poručio je Zoran Gajić.

Pokrajinski sekretar Dane Basta je pohvalio saradnju sa opštinom Apatin, a posebno je istakao predsednicu Dubravku Korać koja je delegirala dobre projekte, a koje je sekretarijat prepoznao, te je Basta istakao i da će se u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u sport.

“U protekle četiri godine od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uloženo je preko 20 miliona u sportske klubove i sportsku infrastrukturu. Tokom prošle godine smo rekonstruisali parket u OŠ “Žarko Zrenjanin” u Apatinu, danas smo u Prigrevici gde smo sa rukometnim klubom “PIK” Prigrevica razgovarali šta im je potrebno da unaprede trenažni proces”, rekao je Dane Basta

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać se zahvalila Ministru Gajiću i Pokrajinskom sekretaru Basti na poseti i izrazila zadovoljstvo što će se uspešna dosadašnja saradnja nastaviti i ubuduće.

“Ono što smo do sada uradili je velika investicija u školsku i gradsku Halu u Apatinu, gde je Pokrajinski sekretarijat finansirao sa 10 miliona dinara kompletnu zamenu parketa, dok smo mi kao lokalna samouprava uložili sredstva u zamenu kravnog pokrivača, kao i u renoviranje svlačionica. Tako da smo ukupno uložili blizu 20 miliona dinara. Ideja je da u narednom periodu uložimo sredstva u otvorene terene u okviru OŠ “Žarko Zrenjanin”, gde takođe očekujemo podršku Pokrajinskog sekretarijata”, rekla je Dubravka Korać.

Info: soapatin.org

Leave A Reply