Crveni krst Sombor organizovao 51. gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Share

Crveni krst Sombor uz podršku Grada Sombora, a u okviru manifestacije ,,Dan dobrih dela’’ organizovao je 51. gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći.

„Sombor je sredina gde deca definitivno vole da dolaze u Crveni krst, što pokazuje svake godine sve veći broj mladih koji dolaze kod nas i stiču ove humane veštine u oblasti pružanja prve pomoći i ne samo zbog toga nego moram da istaknem i sve veći broj dobrovoljnih davalaca krvi koje imamo. Moram da se zahvalim i svima koji podržavaju rad naše organizacije i uključuje se u naš rad a sve u cilju da pomognu drugima“, ističe Biljana Klipa, sekretar Crvenog Krsta Sombor.

Otvaranje takmičenja upriličeno je ispred zgrade Županije.

„Drago mi je što se na današnji dan kada se obeležava “Svetski dan činjenja dobrih dela” kao Grad uključujemop sa ovakvom akcijom takmičenjem u pružanju prve pomoći. U ovoj humanoj veštini takmičiće se veliki broj ekipa iz Sombora i dve iz Apatina. Deca će danas na nabolji način pokazati one najiskrenije vrednosti čoveka, humanost, plemenitost i dobrota. Jeste da se oni ovde takmiče ali danas su svi oni pobednici. Kao grad smo veoma ponosni na našu organizaciju Crvenog krsta i sve aktivnosti koje sprovode. Heroji se ne rađaju oni se stvaraju a to se upravo ovde radi“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

U parku Heroja, stečeno znanje i veštine u prethodna dva meseca obuke, prikazalo je 13 ekipa iz Sombora i dve ekipe iz Apatina, na pet takmičarskih punktova, dok su na ostalim punktovima prezentovane sportske aktivnosti, kao i poligon spretnosti.

„Drago mi je što je Gradonačelnik na otvaranju pomenuo našu članicu Milicu Nađ, volonterku koja je stečenim veštinama kod nas spasila život jednoj našoj sugrađanki i za to dobila nagradu Povelju Grada Sombora. To pokazuje koliko nam pružaju podršku i prate naš rad i veoma smo im zahvalni na tome“, zaključuje Klipa.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply