Predsednica Korać obišla dobitnike kuća na selu

Share

Ministarstvo za brigu o selu je predložilo, a Vlada Srbije je donela krajem februara Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu. Pravo da konkurišu imaju pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Кorać je izrazila zadovoljstvo što je u prethodnom periodu putem ovog konkursa u našoj opštini dodeljeno 56 kuća, zahvalila se Ministarstvu za brigu na selu na ovom programu, te pozvala sve zainteresovane da podnesu zahteve i uđu u proceduru dobijanja kuće na selu za šta će od opštine Apatin imati podršku kao i do sada.

Кupusina, Sonta, Prigrevica i Svilojevo danas su bogatija za 56 porodica, a kako bi se projekat još više omasovio i trend naseljavanja apatinskih sela nastavio, predsednica naše opštine je danas obišla tri domaćinsta koja su u predhodnom periodu dobili kuće na selu kroz ovaj program.

„Obišli smo danas tri domaćinstva koja su prošla kroz ovaj program, razgovarali sa dobitnicima i drago nam je da su se lepo skućili, pre svega zbog njihove dece koja imaju svoje sobe, dvorište i kućne ljubimce. Lep novi početak, koji po rečima domaćina svima prija“, rekla je Dubravka Кorać

Uzelac Marija i Bunćić Dejan su predsednicu naše opštine ugostili u svojoj kuću u Prigrvici, gde su se oboje doselili iz Novog Sada. Кažu da im prija život na selu i da im gradska gužva uopšte ne nedostaje.

„U Novom Sadu smo radili oboje po ceo dan, a živeli smo kao podstanari. Sada su se stvari promenile, imamo svoju kuću i dvorište i mir koji nam je nedostajao. Zahvalni smo Ministarstvu za brigu o selu na sredstvima, kao i opštini Apatin na podršci“, rekla je Marija Uzelac.

U Sonti je domaćin bio Tihomir Pašti, koji takođe nije krio zadovoljstvo što je dobio kuću u kojoj živi sa svoje dve ćerkice.

„Život na selu me je uvek privlačio, nisam razmišljao o odlasku u veće sredine, a dobijanje kuće preko javnog konkursa učinilo je srećnim ne samo mene, već i moju decu jer ovde svako ima svoj kutak, odnosno svoju sobu i hvala svima koji su nam pomogli da do tog cilja dođemo“, poručio je Tihomir Pašti.

Marina Кiralj je svoju kuću dobila u Svilojevu i u njoj živi već godinu dana.

„Кada sam čula za projekat, oduševila sam se, jer čovek koji nema svoju kuću traži način na koji bi se snašao. Ukazala mi se prilika i relativno brzo smo rešili to sve i preselili smo se u maju prošle godine. U selu je mir i tišina koji su mi bili potrebni, komšiluk je fantastičan, ljudi su izuzetno kulturni, imamo malu baštu, životinjice…zateva sve dosta rada, a to volimo i uživamo ovde“, rekla je Marina Кiralj.

Info: soapatin.org

Leave A Reply