„Dečiji Vaskršnji susret“ u znaku očuvanja tradicije i kreativnosti

Share
U holu Pionirskog doma u Kuli održana je manifestacija „Dečiji Vaskršnji susret“. Ova manifestacija nastala je kao epilog saradnje Turističke organizacije opštine Kula, Crkvene opštine kulske i osnovnih škola „Isa Bajić“ i „Petefi brigada“. Pokrovitelj „Dečijeg Vaskršnjeg susreta“ je opština Kula, a takođe je dobijen i blagoslov Njegovog Visokopreosveštenstva Episkopa bačkog, Gospodina dr Irineja. Nakon obraćanja paroha kulskog, prezvitera Boška Marinkova i direktora Turističke organizacije opštine Kula, Vladimira Stankovića, deca su prionula na posao i svojom kreativnošću dala prigodan kolorit uskršnjim jajima. Farbanje jaja proteklo je u duhu zajedništva, tradicije i uskršnje radosti, a sva deca su dobila prigodne poklone za svoju kreativnost. Govoreći o ovom događaju, direktor Turističke organizacije opštine Kula, Vladimir Stanković, ističe da je ovo nova manifestacija čiji je cilj očuvanje kulture, duhovnosti i sabornosti:

„Zajedno sa Crkvom svetog Marka i osnovnim školama, Turistička organizacija opštine Kula je ove godine prvi put organizovala jednu novu manifestaciju, koja za cilj ima očuvanje kulture, tradicije, duhovnosti i sabornosti. Napravili smo veliku radionicu gde su deca farbala jaja i spremala razne uskršnje đakonije. Mi na ovaj praznik želimo da skrenemo pažnju deci da to nije samo Hristovo vaskrsenje, nego da je i praznik ljubavi, mira, druženja i nade, tako da je ove godine prvi put, a sledeće godine očekujemo i daleko veći odziv“.

Mesec april bogat je dešavanjima u opštini Kula, te je tako Stanković iskoristio priliku da upozna javnost sa manifestacijama koje će se održati ovog meseca:

„Ovog meseca organizujemo Auto moto trke „Nagrada Kule“ na platou ispred „Kulatransa“. Pored nas, organizator je i Auto moto i karting savez Vojvodine. U pitanju su velike trke, gde će deo biti kros trke, a deo će biti na samom platou. Radimo na tome da se proširi plato i očekujemo veliki broj ljubitelja auto adrenalina iz čitavog okruženja. Osim toga, 28. i 29. aprila nas očekuje „Festival cveća“, a 29. i 30. aprila na programu je Međunarodna izložba nemačkih ovčara, koja će se održati u Crvenki, ali tu imamo određenih tehničkih problema, jer su u pitanju svetske federacije, kojima je, nažalost, Srbija ove godine na marginama, ali se nadamo da ćemo uspeti da dobijemo sve dozvole i saglasnosti da održimo i ovu predivnu manifestaciju koja okuplja na hiljade ljubitelja nemačkih ovčara iz celog sveta“.

Info: kula.rs

Leave A Reply