Mirović obišao gradilište postrojenja za proizvodnju pijaće vode u Odžacima

Share

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas sa saradnicima opštinu Odžaci, gde su u toku radovi na izgradnji postrojenja za pijaću vodu vredni 470 miliona dinara, koji će biti završeni u naredne dve godine.

Cilj projekta je da se, uz poboljšanje kvaliteta prečišćene vode, posebno smanjenje njene tvrdoće, u letnjim mesecima obezbedi dodatna količina i zadovolji povećana potrošnja.

Ova investicija omogućiće da u drugoj fazi i pojedina mesta u odžačkoj opštini dobiju kvalitetnu vodu iz ovog postrojenja.

Prema Mirovićevim rečima, osim u Odžacima, Pokrajinska vlada investiraće u nova postrojenja za proizvodnju pijaće vode u Temerinu i Beočinu.

Predsednik Mirović je tokom posete uručio Rešenje o obezbeđenim sredstvima od 67 miliona dinara za rekonstrukciju starog objekta koji će nakon toga postati kulturni centar. Opština do sada nije raspolagala takvim prostorom, koji će omogućiti realizovanje mnogih kulturnih sadržaja.

Pokrajinska vlada obezbedila je i 36 miliona dinara za rekonstrukciju puta i izgradnju pešačkih staza i parkinga u Ulici Žarka Zrenjanina. Reč je o ulici koja se nalazi u zoni Predškolske ustanove „Poletarac“, gde Pokrajinska vlada finansira dogradnju bloka B i rekonstrukciju objekta.

„Bez podrške predsednika Aleksandara Vučića i Pokrajinske vlade, mi ne bismo mogli samostalno da realizujemo investiciju u Fabrici vode s obzirom na to da naš budžet iznosi milijardu i sto miliona dinara“, izjavio je predsednik Opštine Odžaci Goran Nikolić.

Današnjem obilasku prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Info: vojvođanski.com

Leave A Reply