Održana sednica Gradskog veća

Share

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 151. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 10 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća dali su saglasnost na predlog pravilnika o uslovima obezbeđivanja i pružanja inovativne usluge socijalne zaštite „Domaćin u zajednici“. Svrha ove usluge jeste obezbeđivanje podrške starijim, obolelim i licima sa invaliditetom u situacijama kada je porodična podrška nedovoljna ili neraspoloživa, u skladu sa procenjenim individualnim potrebama lica, koja usled nemoći, bolesti ili invaliditeta ne mogu samostalno zadovoljiti potrebe domaćinstva. Uslugom će se obezbediti odgovarajuća pomoć i podrška u domaćinstvu, u skladu sa procenom potreba korisnika i može obuhvatati održavanje dvorišta (košenje, uklanjanje lišća, iznošenje smeća, čišćenje, redovno održavanje i dr.), pripremu ogreva (cepanje drva, unošenje ogreva u pomoćne prostorije i dr.), sitne popravke u domaćinstvu (zamena sijalica, osigurača, brava i dr.).

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o realizaciji menifestacije „Ravangrad Wine Fest 2022“, na kojoj je uzelo učešće preko 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Izlagačima je na somborskom festivalu vina, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, kotizacijom obezbeđen izložbeni prostor, kataloška i medijska promocija, a posetioci su uz ulaznicu dobili katalog izlagača, vinsku čašu, mogućnost degustacije različitih vrsta vina, hrane, kao i učestvovanje na stručnim predavanjima, a sve uz nastup nekoliko muzičkih sastava.

Na 151. sednici članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2022. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Info: sombor.rs

Leave A Reply