Finale izmakle za malo

Share

Ovog vikenda, od 26. do 28.5. u Svilajncu je održano državno prvenstvo za devojčice 2010. godište i mlađe, na kom je učešće obezbedilo 12 najboljih klubova u Srbiji, a među njima i ORК Apatin. Naš klub je ostvario neverovatan uspeh osvojivši četvrto mesto, što je najveći uspeh mlađih kategorija apatinskog rukometa. Na državnom prvenstvu su ekipe bile podeljene u četiri grupe po tri ekipe, gde je ORК Apatin ostvario pobede nad ekipama ORК Beograd i ŽRК Metalac iz Кraljeva, ekipe koja je inače prvak Centralne Srbije i naše devojčice su zauzele prvo mesto u grupi i plasirale se u polufinale. Tamo su se sastali sa ekipom Lehela, gde je regularni deo završen nerešenim rezultatom. Usledili su penali gde je sreća bila više naklonjena protivnicima i naša ekipa je otišla u borbu za treće mesto. Moramo napomenuti da je na ovoj utakmici bilo mnogo sudijskih grešaka koje su išle na štetu naše ekipe, verovatno ne zbog zle namere već neiskustva sudija. Poslednjeg dana odigrana je utakmica za treće mesto, trener Nikola Orelj je uspeo da psihički oporavi devojke i da ih spremi za tu utakmicu. Devojke su se borile kao lavice sa puno želje i borbe i nisu odustajale do kraja, ali nije bilo dovoljno za medalju i pobedu je odnela ekipa Novog Beograda. Naše devojke se vraćaju sa državnog prvenstva kao četvrte, što je fantastican uspeh za klub koji je pokrenuo mlađe kategorije pre samo dve godine. Nikada ranije, nijedna generacija devojčica ovog kluba nije došla do državnog prvenstva, a ova generacija je pokazala da je budućnost apatinskog rukometa i da se mora računati na njih u godinama koje dolaze. Matea Balać je izabrana za najboljeg srednjeg beka državnog prvenstva i samim tim je ušla u idealnu postavu državnog prvenstva.

Trener Nikola Orelj, koji je pokrenuo mlađe kategorije pre dve godine i sa ovom generacijom radi od prvog dana, ističe da je ovo neopisiv uspeh za decu, njega i klub, a i za sam grad i da se sve kvalitetnim trudom i radom može postići.

,, Od prvog dana kada sam pokrenuo mlađe kategorije devojčice su počele dolaziti gde su prepoznale kvalitet i rad, tu su naučile prve korake rukometa, a sad već pričamo o medaljama i ozbiljnim rezultatima. Evo samo nakon dve godine smo ostvarili uspeh da se plasiramo na državno, a tamo čak osvojimo četvrto mesto. Ostaje žal za tom polufinalnom utakmicom ali idemo dalje, učimo iz ovoga i jačamo karakter za nove borbe koje slede. Svakim danom smo postajali jači kao kolektiv i postajali jedna velika ORК Apatin porodica. Uz mnogo truda, rada i odricanja uspeh je zagarantovan. Zahvaljujem se svima koji su nas podržavali i navijali za nas, osetili smo veliku podršku tamo i bez te energije ne bismo uspeli, posebno se zahvaljujemo nasem dragom reprezentativcu Predragu Vejinu kojem nije bilo teško da sedne u auto i dođe da nas podržava sva tri dana. Takođe se zahvaljujemo i predsednici opštine Apatin Dubravki Кorać koja je došla poslednja dva dana i pružala nam podršku sa tribina i pomogla oko podizanja motivacije nakon poraza. Ovo je jedno fantastično iskustvo iz kojeg smo mnogo naučili i postali jači kao kolektiv. Ova godina je najuspesnija godina u istoriji kluba, prvi tim je ostvario ulazak u Prvu ligu, mlađe pionirke su zauzele četvrto mesto u državi, pionirke su pete u Prvoj ligi Vojvodine, kadetkinje su zauzele sedmo mesto u Vojvodini, pokrenuta je škola mini rukometa, za dve godine pet devojčica su pozvane u selekcije Vojvodine, trener Nikola Orelj je trener u selekcijama Vojvodine baš za ovaj uzrast devojčica, klub ima najboljeg srednjeg beka u Vojvodini i Srbiji, izabrani smo za najbolji sportski kolektiv u opštini, dve devojčice su mladi perspektivni sportisti, a ja sam izabran za najboljeg sportskog radnika opštine Apatin, tako da mogu slobodno reći da sam ponosan na sve devojke i moram priznati da smo dobrim radom ostvarili mnogo, ali isto tako da nastavljamo dalje, još jače i ozbiljnije”, poručuje trener ORК Apatin Nikola Orelj.

Devojke i trenera su po povratku sa turnira, ispred hale Rade Ratko Vejin, dočekali članovi kluba, roditelji i brojni navijači.

Info: soapatin.org

Leave A Reply