64. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije

Share

Od 16. do 24. juna 2023. godine u Kuli će, po 64. put, biti održan Republički festival amaterskih pozorišta Srbije.

Ovogodišnji Festival počeće u petak, 16. juna, otvaranjem izložbe u Likovnoj galeriji od 19 časova, nakon čega će, od 19.30, biti upriličena ceremonija otvaranja Festivala. Od 20 časova publici će se predstaviti Amatersko pozorište ,,Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja, sa predstavom ,,Sumnjivo lice“, Branislava Nušića, u režiji Milana Inića Trše.

U subotu, 17. juna, od 20 časova, nastupiće Pozorište ,,Dragoljub Milosavljević Gula“, sa predstavom ,,Putujuće pozorište Šopalović“, Ljubomira Simovića, u režiji Miloša Jagodića.

U nedelju, 18. juna, takođe od 20 časova, Dramski studio mladih iz Bečeja izvešće predstavu ,,2:14“, Davida Pakea, u režiji Igora Pavlovića.

U ponedeljak, 19. juna, u isto vreme, publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu ,,Masuka“ iz Velike Plane, sa predstavom ,,Čudo u Šarganu“, Ljubomira Simovića, u režiji Dejana Cicmilovića.

Nešto ranije tog dana, od 11 časova, deca iz Dramske sekcija OŠ ,,Veljko Vlahović“ i KUD Kruščić izvešće predstavu ,,Ružno pače“, H.K. Andersena, u režiji Mirjane Badže, koja im je donela treće mesto na 65. Smotri scenskog stvaralaštva dece Vojvodine, ,,Majski susreti“.

U utorak, 20. juna, od 20 časova, pozorište ,,Janko Veselinović“ iz Bogatića, publici će se predstavom ,,Crna kutija“ Ane Đorđević, u režiji Ivane Terzić.

U sredu, 21. juna, takođe od 20 časova, Studio Glume – Teatar 011 iz Beograda izvešće predstavu ,,Večernja ruža“, Vlade Arsića, u režiji Nataše Radonjić.

U četvrtak, 22. juna, u isto vreme, publici će se predstaviti domaćini – Kulturni centar Kula, predstavom ,,Čežnja za super povrćem“, Mjureja Šizgala, u režiji Dragana Ostojića.

U petak, 23. juna, od 20 časova, Slovačko pozorište ,,VHV“ SKUD-a ,,Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove izvešće predstavu ,,Kovači“, Miloša Nikolića, u režiji Aleksandera Baka.

Poslednjeg dana, 24. juna od 20 časova, biće saopšteni rezultati festivala i u čast nagrađenih izvedena beogradska predstava ,,Sve o ženama“, Mira Gavrana, u režiji Mirjane Karanović.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Pokrovitelj Festivala je Opština Kula.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply