200 auto sedišta za najmlađe Somborce

Share

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, danas je uručio još 200 poklon auto sedišta za bezbednu vožnju naših najmlađih sugrađana rođenih 2022. i 2023. godine.

Prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Sombor trajale su od 23. do 26. maja 2023. godine, a sedišta je dobilo prvih 200 roditelja/staratelja koji su se prijavili i ispunili propisane uslove.

Кako je jedan od glavnih prioriteta Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora unapređenje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, ove godine dodeljeno je ukupno 300 auto sedišta za bezbednu vožnju najmlađih sugrađana, a gradonačelnik Sombora izrazio je veliku zahvalnost roditeljima, odnosno, starateljima, jer su se odazvali ovakvoj vrsti akcije. Između ostalog, gradonačelnik je napomenuo da će Grad Sombor nastaviti sa uređenjem Zona škola i vrtića, opremanjem i organizovanjem raznih edukacija u školama i vrtićima, a najavio je i početak radova na uređenju biciklističkih staza.

„Cilj ove akcije jeste da svako dete na teritoriji grada Sombora dobije auto sedište“, naglasio je gradonačelnik, i dodao: „Sve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora finansiraju se iz naplata kazni nesavesnim vozačima, a ono na šta Savet najviše stavlja akcenat jeste upravo bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju , te smo ovim putem u 12.00 časova raspisali Javni poziv za dodelu 200 sedišta za vožnju dece biciklom“.

Sedišta su roditeljima uručili i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja Đorđe Zorić, Staša Кovačević, Momir Mioković, Gordana Vulović, Zdravko Pupovac i Rosana Кrstić.

Grad Sombor pokrenuo je ovu inicijativu 2017. godine sa, kako je gradonačelnik rekao: „Skromnih pet auto sedišta“, a iz godine u godinu taj broj raste, te je prošle godine on dosegao dve stotine, a ove godine tristotine auto sedišta.

Info: sombor.rs

Leave A Reply