Učenice OŠ „Isa Bajić” oslikavaju zidove svoje škole

Share

Letnji raspust je počeo i dok se većina učenika odmara, učenice Osnovne škole ,,Isa Bajić“ u Kuli, uz pomoć svoje nastavnice likovnog, okružene četkicama i bojama, ispoljavaju kreativnost, druže se i zabavljaju dok oslikavaju i ulepšavaju spoljašnje zidove svoje škole.

One su se složile u jednom – crtaju kako bi ulepšale svoju školu i prekrile ružne grafite na njoj, na taj način budeći svoju kreativnost:

,,Zovem se Dunja Zagorac i završila sam 5. razred. Ovde sam jer želim da naša škola izgleda što lepše, da možemo da uživamo u njoj. Nastavnica likovnog nam je dala ovu ideju, odazvale smo se i krenule da radimo“.

,,Ja sam Sanja Franjić i završila sam osmi razred. Izašla sam ovde da kreativno crtamo kako bismo ulepšali školu i prekrili neke ružne grafite“.

,,Zovem se Jovana Vuksan, završila sam šesti razred. Jedan čas nas je nastavnica likovnog, Valentina, pozvala, i meni je to zvučalo zanimljivo, jer sam odavno želela da nestanu svi ovi grafiti“.

Protekle noći, neko je oštetio, odnosno izgrebao crteže, zbog čega su devojčice pojedine delove morale da iscrtavaju još jednom. Tim povodom, Direktorka škole, Snežana Vujičić, apelovala je na decu koja dolaze u školsko dvorište, da ih ne uništavaju i ne škrabaju, jer ovaj mali deo lepote treba da ostane svima nama:

,,Pohvalila bih ovu sjajnu decu koja već dva dana ovde crtaju. Oni to rade u sklopu slobodnih aktivnosti koje se dešavaju zbog trenutne situacije u zemlji, kao neki timski rad i odlučili su da ulepšaju naše dvorište. Apelujem na svu decu da ne uništavaju ovaj mali deo lepote, neka ostane svima nama, da imamo neke boje u svom dvorištu“.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply