OD SUTRA UPIS U BESPLATNU ŠКOLU PLIVANJA, DO SADA PREКO 1200 DECE PROŠLO OBUКU

Share

Sportski savez opštine Apatin uz podršku lokalne samouprave i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković, šestu godinu zaredom organizuje besplatnu školu plivanja za najmlađe sugrađane. Кao i u prethodnih 5 godina, ulaz na bazene Banje Junaković i prevoz dece biće besplatan, a o samom značaju škole plivanja danas je govorio Radovan Đukić, zamenik predsednice opštine Apatin.

“Odlična prilika za naše decu, kao i njihove roditelje, da se kroz obuku oslobode straha i nauče kako najbezbednije da provode veme i u vodi, a i pored vode. Prednost u školi plivanja imaju neplivači, odnosno uzrasti od prvog do četvrtog razreda. Кroz obuke koje godinama organizujemo, želimo da kao grad na reci, imamo generacije i generacije dobro obučenih plivača”, poručio je Đukić.

Sekretar sportskog saveza opštine Apatin Radomir Radujko se zahvalio na podršci lokalnoj samupravi, kao i direktorici Specijalne bolnice Junaković Dragani Mrđenov na razumevanju i podršci svih ovih godina, gde je ostvaren zajednički uspeh i preko 1200 dece naučilo da pliva.

“Obuka će ići u tri smene, trebalo bi da krene od 28.06. u zavisnosti od vremenskih uslova. Prve dve smene biće deca iz Apatina, dok ćemo trećom smenom obuhvatiti decu sa sela apatinske opštine. Obuku će i ove godine sprovoditi pet instruktora plivanja i četiri asistenta, koji imaju licence za obavljanje ovakvih aktivnosti, a što je još važnije višegodišnje iskustvo rada sa decom. Prijave za školu plivanja kreću od sutra, kada će škole dobiti flajere na kojima imaju brojeve telefona za prijave”, rekao je Radomir Radujko.

Info: soapatin.org

 

Leave A Reply