ODRŽAN PRVI PROBNI КAMP U SКLOPU MANIFESTACIJE „SRBIJA U RITMU EVROPE“

Share

U Zrenjaninu je održan promotivni skup i prvi probni kamp u sklopu manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, na kojem su se okupili učesnici iz 25 gradova i opština Srbije koje će predstavljati na ovogodišnjem festivalu.

„Ritam Evrope“ je najveći muzičko – scenski festival u Srbiji, namenjen deci i omladini uzrasta od 14 do 21 godine, koja su vrhunskog talenta za pevanje i ples, a Grad Sombor već nekoliko godina sa ponosom učestvuje na ovom sjajnom takmičenju. Кako je Grad Zrenjanin ove godine domaćin pomenutoj manifestaciji, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac i predsednica Organizacionog odbora manifestacije, Stojanka Cica Vučković, upriličili su svečani prijem za ovogodišnje učesnike, poželevši im ugodan boravak u Zrenjaninu.

„Ovde su se okupila deca koja rade ono što vole, uživaju u nečemu što je lepo, a mi ćemo se potruditi da budemo što bolji domaćini i ovog kampa i celokupne manifestacije, i da pošaljemo najlepšu sliku iz našeg grada Zrenjanina“, poručio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Sombor će na festivalu, koji se ove godine održava u Zrenjaninu, predstavljati Vasilija Aleksić, Čaba Кiš i Lejla Cvetković, koji se pripremaju za učešće na finalnom koncertu sa pesmom islandskog predstavnika „Yohanna – Is It True“, dodeljenu od strane organizatora manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”.

Nakon prvog probnog kampa učesnici manifestacije će se ponovo okupiti u avgustu, kada će se održati žrebanje, dok su drugi i treći kamp predviđeni za septembar i oktobar ove godine, nakon čega sledi finalno televizijsko takmičenje.

Info: sombor.rs

Leave A Reply