Druga serija YALS Projekta

Share

18.maja završen je još jedan kurs u projektu „Podučavanje engleskog jezika zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave sa fokusom na praktične veštine potrebne za efikasniju komunikaciju sa EU partnerima“.

Realizovali su ga BLUE MOON Škola stranih jezika iz Кule u okviru Udruženja nastavnika vlasnika škola stranih jezika Srbije YALS i trinaest državnih službenika iz lokalne samouprave Opštine Кula a uz pokroviteljstvo i finansijsku podršku Ambasade SAD-a u Srbiji.

Cilja projekta je bio unapređivanje praktičnih veština engleskog jezika i njihova primena u komunikaciji sa stranim partnerima u rasponu od A2 do B2 nivoa.

Svi kandidati su položili sa najvišom ocenom zahvaljujući redovnom prisustvu i aktivnom učešću na časovima.

Dva interesantna događaja su obeležila ovogodišnji kurs i to – poseta American Fellow-a i naravno izuzetno dobro i temeljno pripremljene prezentacije koje su prikazale kulsku Opštinu u njenoj multikulturalnoj šarolikosti.

Imali smo zanimljive priče o prošlosti i sadašnjosti Кule, Crvenke i Ruskog Кrstura preko prikaza njihovih geografskih karakteristika, privrede, poljoprivrede, obrazovnog sistema, sporta, običaja i tako neophodnih zelenih površina.

Nakon još jednog uspešnog kursa utrli smo put nadamo se i trećoj seriji projekta od oktobra.

Info: kula.rs

Leave A Reply