Radovi na novom kružnom toku u Somboru

Share

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, danas je zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Goranom Nonkovićem, članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđem Zorićem i direktorkom JКP „Prostor“, Snežanom Cico, obišao radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića u Somboru.

Prema rečima gradonačelnika, rekonstrukcijom je predviđena izgradnja kružnog toka na ovoj raskrsnici, kao i parking mesta ispred „Sokolskog doma“ i Osnovnog suda. Novi kružni tok omogućiće bolju iskorišćenost raspoloživog prostora i veću protočnost saobraćaja.

„Ovom investicijom ćemo znatno smanjiti gužve i zastoje, te obezbediti visok stepen sigurnosti svim učesnicima u saobraćaju“, istakao je gradonačelnik Ratković, te dodao: „Pored izgradnje kružnog toka, u toku je i izgradnja servisne saobraćajnice između kružnog toka, predškolske ustanove i vrtića, kako bi se roditeljima i deci omogućilo bezbedno zaustavljanje i prilaz ovim objektima“. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji trotoara, kao i izgradnja biciklističke staze u ulici Venac vojvode Stepe Stepanovića, u delu od Ulice Arsenija Čarnojevića do Ulice Staparski put. „Sombor je biciklistički grad. Na to nasleđe smo posebno ponosni i trudimo se da ga očuvamo“, poručio je gradonačelnik Sombora.

Uporedo sa pomenutim radovima vrši se i izmeštanje eletro i vodovodnih instalacija, kao i prilagođavanje javne rasvete novom kružnom toku, kako bismo tehnički i estetski uskladili celinu koja će predstavljati bezbedno i prijatno okruženje za vozače, bicikliste i pešake.

Vrednost ove investicije iznosi više od 61 milion dinara, a Grad Sombor će nastaviti sa obnavljanjem saobraćajne infrastrukture u našem gradu, u cilju poboljšanja efikasnosti transporta ljudi, robe i usluga, ali i podizanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Info: sombor.rs

Leave A Reply