Investicije u plastenike i opremu za organsku proizvodnju u Vojvodini gotovo 106 miliona dinara

Share

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je danas dodelu ugovora za sufinansiranje nabavke plastenika, kao i za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini u 2023. godini.

Za nabavku plastenika podržane su prijave 66 poljoprivrednika sa teritorije AP Vojvodine.

„Ukupna vrednost investicije je 90,5 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dodeljeno 52,4 miliona dinara, a ostatak novca će uložiti poljoprivrednici“, rekao je podsekretar Aleksandar Panovski.

Na konkursu za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini, pravo na podsticaje je ostvarilo 18 korisnika.

Vrednost celokupne investicije je 15,4 miliona dinara, a od toga su podsticaji Pokrajinske vlade u ukupnom iznosu od devet miliona dinara.

„Radi se o ozbiljnim investicijama i podršci našim poljoprivrednim proizvođačima. Na taj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastavlja da ulaže u unapređenje primarne biljne poljoprivredne proizvodnje, kao i organske proizvodnje“, naglasio je Panovski.

Кako je podsekretar istakao, cilj je da se stvore povoljniji uslovi za proizvodnju, koja će biti konkurentna, profitabilna, održiva i manje osetljiva na vremenske uslove i klimatske promene.

„S druge strane, podrškom organskoj proizvodnji uzimamo aktivnog udela u nastojanjima da se očuvaju zemljište, vazduh i voda“, dodao je Panovski.

Leave A Reply