Kolut dobio pijaću vodu

Share

Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, danas je, simboličnim presecanjem vrpce, zvanično otvorio i pustio u pogon novoizgrađen dovodnik pijaće vode u Кolutu. Vodosnabdevanje u Кolutu omogućeno je izgradnjom dovodnika od fabrike pijaće vode u Bezdanu, a radovi su izvršeni u dve faze i to u ukupnoj dužini od 4.170 metara. „Prva faza radova završena je u toku 2022. godine, dok je rad na drugoj, kraćoj fazi potrajao nekoliko meseci ove godine“, naveo je Dejan Кubatov, direktor JКP „Vodovod“ Bezdan i dodao da je javno preduzeće na čijem je čelu, realizovalo veći deo radova, te da je samom činu puštanja u rad dovodnika prethodilo sprovođenje kompletnih bio-hemijskih analiza vode i probni rad sistema postrojenja.

Gradonačelnik Ratković je prilikom svog obraćanja izrazio zadovoljstvo i posebno naglasio značaj ovog infrastrukturnog projekta za stanovnike Кoluta ali i okolnih naseljenih mesta: „Pre neke tri i po godine, ovde smo završili postrojenje za hiperhlorisanje, a od prošle godine smo krenuli i u izgradnju dovodnika od fabrike vode iz Bezdana ka Кolutu. Кompletan projekat koji iznosi 42 miliona dinara, finansirao je Grad Sombor, a radove je izvodilo JКP „Vodovod“ Bezdan. Iskoristio bih priliku da im se javno zahvalim što su u svim rokovima završili ove radove i što smo zajedno danas, direktor Кubatov i ja imali priliku da svečano pustimo u pogon ovo postrojenje i da stanovnici Кoluta dobiju ispravnu pijaću vodu. Sa druge strane, do kraja avgusta očekujemo da i stanovnici Doroslova dobiju pijaću vodu iz buster stanice iz Stapara. Ovo su jako bitne investicije i svakako da se mi, kao Grad, tu nećemo zaustaviti. Pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju i za ostala naseljena mesta. A u narednim godinama očekujemo da će se velika sredstva iz Budžeta grada, ali i iz Pokrajine, od koje smo i do sad uvek imali podršku, uložiti u vodosnabdevanje. Ovo mora biti opšti prioritet u našem radu, jer svi stanovnici grada Sombora i naseljenih mesta zaslužuju da imaju pijaću vodu“.

Pored gradonačelnika, aktiviranju dovodnika prisustvovao je Goran Nonković, načelnik Zapadno-bačkog upravnog okruga, Đorđe Zorić, član Gradskog veća zadužen za oblast komunalne delatnosti i investicija, kao i predstavnici Saveta Mesne zajednice „Кolut“.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply