Novo dečje igralište postavljeno i u Novoj Crvenki

Share

U opštini Kula nastavlja se sa postavljanjem dečjih igrališta, pa je tako jedno postavljeno i u Novoj Crvenki. Igralište je obišao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je naglasio da se trenutno priprema nekoliko igrališta – na Malom Staparu, kod Osnovne škole ,,Petefi Brigada“, ali i veliko, moderno igralište kod ,,Lamela“:

,,Prošle godine smo postavljali igrališta u skoro svako naseljeno mesto. Tada nije bilo u Novoj Crvenki. Ove godine je postavljeno i ovde, iako još uvek nije u potpunosti gotovo i fale neki detalji. Ove godine imamo i veliko igralište na Malom Staparu, jedno se trenutno montira u dvorištu Osnovne škole ,,Petefi brigada“ i uskoro će jedno veliko, moderno igralište, biti postavljeno u centru Kule, kod ,,Lamela“. Time će u svakom naseljenom mestu biti izgrađeno po najmanje jedno novo igralište“.

On se osvrnuo i na prethodnu godinu, kada su sva naseljena mesta u opštini dobila nova igrališta, istakavši da danas naša opština ima najveći broj dečijih igrališta u zadnjih nekoliko decenija:

,,Ukupno gledano, prošle i ove godine, izgradili smo dva nova igrališta u Sivcu, odnosno jedno u Sivcu i drugo na Malom Staparu, po jedno novo igralište u Kruščiću, Ruskom Krsturu i u Crvenki. U Liparu, takođe, imamo jedno moderno igralište, sa tartan podlogom. Tu su i igralište na Jarošu, igralište kod Osnovne škole ,,Petefi brigada“, na Gederu i praktično dva nova u Gornjem gradu. Dakle, u svakom naseljenom mestu izgrađena su nova dečija igrališta. Postojeća se popravljaju i dodaju se nova, pa tako danas imamo najveći broj dečijih igrališta u zadnjih deset do trideset godina. Taj trend će se nastaviti, nastavićemo sa postavljanjem novih igrališta u predškolskim ustanovama i školama, i ideja je da iz godine u godinu svako naseljeno mesto, pa i najmanje naseljeno, dobije bar jedno novo igralište“.

Инфо: vojvodjanski.com

Leave A Reply